Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015 / 18:10 uur

35.000 mensen bij betoging tegen Pegida

In de Oost-Duitse stad Dresden zijn zaterdag zo’n 35.000 mensen de straat op gegaan om te protesteren voor verdraagzaamheid en een open houding tegenover medeburgers. De betoging, waartoe de gemeente en het bestuur van de deelstaat Saksen hadden opgeroepen, was een reactie op de wekelijkse demonstraties van de anti-islambeweging Pegida. Dit meldt de organisatie aan de regionale publieke omroep MDR.

Je suis Charlie

Veel van de demonstranten droegen spandoeken en bordjes met ‘Je suis Charlie’, verwijzend naar de aanslag afgelopen woensdag op de redactie van het Franse satirische weekbladCharlie Hebdo. Burgemeester Helma Orosz riep de inwoners van Dresden op tot eensgezindheid. “Wij laten ons niet door haat verdelen,” sprak Orosz de menigte toe.

Pegida

Sinds het najaar van 2014 heeft Pegida al op elf maandagen in Dresden gedemonstreerd tegen de islamisering van Duitsland. Afgelopen maandag gingen 18.000 mensen de straat op. Nergens hebben de betogingen zoveel mensen getrokken als in de Oost-Duitse stad. Ook aankomende maandag staat er weer een demonstratie gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
35.000 mensen bij betoging tegen Pegida
Sluiten