Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 5 jan 2015 / 12:49 uur

13 miljoen euro schade na jaarwisseling

De schade door vuurwerk en vandalisme rond de jaarwisseling aan particuliere woningen en auto’s bedraagt ongeveer 13 miljoen euro en valt daarmee hoger uit dan vorig jaar toen het schadebedrag op 9 miljoen euro uitkwam. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

Lees ook: Schade jaarwisseling circa 9 miljoen euro

Het uiteindelijke schadebedrag van deze jaarwisseling zal nog fors oplopen omdat medische kosten en schades voor bedrijven en scholen nog niet bekend zijn. De schadelast van alleen al de branden in Uden en Alkmaar zal naar verwachting die van particulieren overstijgen.

Lees ook: Verzekeraars: schade jaarwisseling tien miljoen

Dit jaar mocht op 31 december voor het eerst pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken en waren er in meer dan 35 gemeenten één of meer vuurwerkvrije zones. Dat desondanks de schade hoger uitvalt, komt volgens het Verbond doordat het in tegenstelling tot vorig jaar een droge jaarwisseling was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
13 miljoen euro schade na jaarwisseling
Sluiten