Erik Jonk
Erik Jonk Gesponsord 5 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Inke gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Inke Trilsbeek (22) uit Heerlen, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Inke, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Omdat ik mijn gehoor wil beschermen tegen beschadiging. Mijn gehoor is belangrijk voor mijn beroep (logopediste). Mijn gehoor is nog heel goed en dit wil ik graag zo lang mogelijk behouden! Ook voor een optimale communicatie is je gehoor van belang. Ten slotte ben ik bang om tinnitus te ontwikkelen als ik geen oordoppen draag.

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Je gehoor is niet alleen belangrijk om goed te kunnen horen, maar ook om te luisteren naar en communiceren met anderen. Je wil tevens geen tinnitus ontwikkelen; dit is erg vervelend en kan veel impact hebben op je dagelijks functioneren.

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Je kunt genieten van de muziek zonder dat de kwaliteit eraan onderdoor gaat. Tevens kun je gewoon gesprekken blijven voeren. Dit alles terwijl je gehoor niet beschadigd raakt, wat wil je nog meer?!

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Ik zou graag zien dat meer mensen hun gehoor beschermen tegen lawaai. Dit zal in de toekomst voordelen met zich meebrengen!

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Inke supporten als ambassadeur via haar persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL