Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 16 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

99-jarige Brit verzamelt 14 miljoen euro voor zorgmedewerkers

Een 99-jarige Britse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog heeft 12 miljoen pond (pakweg 14 miljoen euro) ingezameld voor artsen en verplegers door achter zijn looprek rondjes in zijn tuin te lopen.

Tom Moore, een kapitein die in India heeft gediend, wordt gesponsord door meer dan 600.000 mensen uit de hele wereld. Moore wilde voor het einde van de maand, als hij honderd jaar wordt, honderd rondjes hebben gelopen in zijn tuin die 25 meter lang is. En dat is donderdag gelukt.

99-jarige Brit verzamelt 14 miljoen euro voor zorgmedewerkers
Als Moore honderd jaar wordt, hoopt hij honderd rondjes te hebben gelopen in zijn tuin die 25 meter lang is. | Foto: AFP.

Moore zei toen hij klaar was dat „voor alle mensen die het moeilijk hebben de zon weer gaat schijnen en de wolken verdwijnen". Ook gaf hij aan dat „we er uiteindelijk doorheen komen, al kost dat tijd". De veteraan eindigde zijn wandeling in blazer, inclusief onderscheidingen. Ook bracht hij een groet.

Frontlinie

Oorspronkelijk was de veteraan van plan duizend pond voor een liefdadigheidsinstelling op te halen als dank voor zijn behandeling voor kanker en een gebroken heup. Moore heeft al meer dan 12 miljoen pond opgehaald.

Het geld gaat naar zorgmedewerkers die het zwaar hebben tijdens de bestrijding van het coronavirus. „In de laatste oorlog waren het soldaten in uniform aan de frontlinie. Dit keer bestaat ons leger uit dokters en verpleegsters in uniformen", zei Moore eerder bij een Britse ochtendshow.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.