Merel Driessen
Merel Driessen Good vibes 27 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Coffeeshops Canada kunnen vraag naar wiet niet aan

Nog geen twee weken is het roken van wiet legaal in Canada en nu al lijkt de voorraad marihuana bijna op te zijn. De winkels in Quebec waar wiet wordt verkocht, sluiten nu drie dagen in de week hun deuren, omdat ze de vraag naar wiet anders niet aankunnen.

Andere openingstijden

Bij een aantal winkels in Quebec was de voorraad afgelopen week op twee dagen al voor de middag uitverkocht. De winkels in Quebec zullen nu alleen open zijn op donderdag en vrijdag. De winkels zullen deze openingstijden blijven hanteren totdat zij voldoende voorraad hebben.

Terwijl voor de winkels oplossingen worden bedacht, is de vraag naar wiet online ook een groot probleem. Producten als voorgedraaide joints en wietolie zijn nu al meer dan een week uitverkocht in de webshop.

Enorme vraag

De grote vraag naar wiet lijkt sinds dag één van de legalisatie al een probleem te zijn. Eén dag nadat de nieuwe wet was ingegaan, moesten sommige coffeeshops al sluiten vanwege een tekort. In de dichtstbevolkte provincie van het land, Ontario, werd voor ruim 500.000 euro aan marihuana verkocht.

Sinds 17 oktober is het gebruik van marihuana legaal in Canada. Inwoners van het land mogen nu maximaal 30 gram wiet in het openbaar bij zich hebben. Thuis mogen ze vier planten hebben staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.