Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 11 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Student mailt 246 Nicole’s om de juiste te vinden

Het zal je maar gebeuren: kom je de liefde van je leven tegen, heb je een verkeerd nummer gekregen. Het hield een Canadese student Carlos Zetina niet tegen om ‘zijn’ Nicole uit Nederland weer op te sporen, door alle 246 Nicole’s van de Universiteit van Calgary een e-mail te sturen.

Onjuist nummer

Carlos ontmoette de eerstejaars student Nicole in een universiteitsbar. Hij was een ware gentleman en bracht de studente na afloop van de avond thuis, waar hij haar nummer vroeg. Maar toen Carlos de volgende dag het nummer probeerde te bellen, bleek dat onjuist.

Carlos liet zich niet tegenhouden door het risico dat het misschien een hint was, omdat als een vrouw echt wilt dat ze gebeld wordt, ze er écht wel voor zorgt dat het juiste nummer bij haar mogelijk nieuwe vlam terechtkomt. En omdat hij Nicole niet te pakken kreeg maar haar wél graag wilde spreken, besloot hij dan maar iedereen op de universiteit met de naam Nicole te mailen.

depressieve Nietzsche

,,Als je Nicole heet en je komt uit Nederland en je bent van mening dat Nietzsche depressief is, stuur mij dan een smsje", schreef hij in de mail naar alle 246 Nicole’s. In die mail gaf hij tevens uitleg over wie hij was: ,,Carlos, de jongen die jou en je vriendin gisteren naar huis heeft gebracht." De titel van de mail was: ‘Ik ontmoette je gisteren en je gaf me een verkeerd nummer’.

Carlos kreeg geen antwoord, maar zijn actie zorgde wel voor een nieuwe beweging op de universiteit: de ‘Nicole van gisteravond’-groep: een aantal Nicole’s die de mail ontvingen en met elkaar hebben afgesproken. En door middel van die Nicole’s wist uiteindelijk ook de echte Nicole van de mail van Carlos af.

Geen schoolmail

Wat bleek: dé Nicole uit Nederland had helemaal nog geen e-mailadres vanuit de universiteit omdat ze een uitwisselingsstudente is, ,,Maar het krachtige netwerk van alle Nicole’s heeft me geholpen om met jullie in contact te komen. Zou het heel leuk vinden om jullie allemaal te ontmoeten.."

Nicole werd uiteindelijk geïnterviewd door de Toronto Star, waarin ze verklaarde dat ze niet per expres een verkeerd nummer had opgegeven, maar per ongeluk haar oude nummer had doorgegeven. En dat ze binnenkort een date heeft met Carlos. Als dat geen hard work pays off is?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.