Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 21 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Jochie beoordeelt de honden die hij aait op Twitter

Het aaien van een leuke hond die je op straat ziet, of je eigen viervoeter, kan simpelweg je dag maken – als je van honden houdt, natuurlijk. De negenjarige Gideon kan daar over meepraten. Meer dan 300 honden knuffelde hij al.

De jonge dierenfan startte in 2016 een blog met de toepasselijke naam ‘I’ve Pet That Dog’, waarop hij hondenaai-sessies beoordeelde. Eigenlijk bleef die site vrijwel onbelezen, totdat zijn moeder hem vorige maand aanraadde een Twitteraccount te beginnen.

Grote hit

En natuurlijk (want moeders weten het vaak ’t best) werd deze meteen wél een grote hit. De jongen heeft al meer dan 41 duizend volgers.

Die volgers krijgen niet alleen schattige foto’s van de knul met de betreffende honden, maar ook beschrijvingen van het ras, de leeftijd en gevatte persoonskenmerken. Hartstikke nuttig, dus. Op zijn website vertelt de jongen dat zijn favoriete honden chihuahua’s zijn: hij is zelfs lid van een speciale fanclub voor het ras.

Aai-advies

Gideon heeft ook nog advies voor mensen die een hond willen aaien. „Als je je hand onder hun neus doet, kan je hen aan je laten ruiken. Hij gaat blaffen en grommen als hij niet wil dat je ‘m aait. Als hij dat wel wil, zal hij vrolijk naar je toekomen.” Staat genoteerd.

Een selectie van de beoordelingen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.