Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 11 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Gulle gever betaalt dure MS-behandeling Rijswijker

Het leek allemaal niet te gaan lukken, de crowdfunding die de Rijswijker Amadeo Ellensburg had opgezet. Ellensburg lijdt aan progressieve Multiple Sclerose (MS) en de behandeling die hij daarvoor wil ondergaan, is niet beschikbaar in Nederland. Hij moet naar Moskou, en dat is flink prijzig.

Het kost 60.000 euro om de bijzondere behandeling te starten. De teller bleef tijdens het crowdfunden steken op 9.000 euro. Lang niet genoeg. Maar gelukkig is er een gulle gever die de behandeling van Ellensburg wil betalen.

Beroemde honkballer

Het betreft de beroemde honkballer Kenley Jansen van Curacao, meldt Omroep West. Amadeo’s familie besloot toen de teller bleef steken om bekende Antillianen om hulp te vragen. Jansen, pitcher bij de Amerikaanse ploeg Los Angeles Dodgers, bood aan om te helpen.

De vorm van MS die Ellensburg heeft, zorgt ervoor dat zijn lichaamsfuncties langzaam uitvallen. In Moskou worden er stamcellen uit de rug van Amadeo gehaald die worden bevroren en bestraald. Deze bestraling moet ook de andere cellen aansteken, waardoor de MS stopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.