Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Oplossing voor bloedheet tentje tijdens festivals

Ook zo’n liefde voor al die zomerfestivals? Dan heb je vast ook te maken gehad met een bloedheet tentje. Je doet amper een oog dicht en je drijft er veel te vroeg weer uit. Gelukkig is de oplossing deze zomer dichtbij.

Anti-hitte tent

Twee Nederlanders hebben een ‘anti-hitte tent’ uitgevonden. Deze moet ervoor zorgen dat je onder élke weersomstandigheid kan slapen als een roosje. Als je natuurlijk ook goede oordoppen meeneemt.

Wouter van der Meij en Benny Wessels presenteerden hun idee tijdens de ‘StartupDelta Summit’, een bijeenkomst in Arnhem van 2500 ambitieuze mensen met een persoonlijk toekomstidee.

https://www.instagram.com/p/BUuHNjchvt6/

Wouter vertelt tegenover de Gelderlander dat hij op het idee kwam toen hij de tent uitbrandde van de hitte tijdens een muziekfestival in Hongarije. Hij is toen snel gaan nadenken over een manier om ‘niet helemaal ziek van het festival terug te komen’.

Ohnana

Wat de tent uiteindelijk een stuk koeler bleek te maken? Aluminium over de tent heen spannen. Vervolgens is het duo aan de slag gegaan met het ontwikkelen van dit soort verkoelende tenten, waarbij de temperatuur op 13 graden onder de buitentemperatuur blijft.

Er zijn twee types van de Ohnana, zoals de tenten zijn genoemd: ze kosten 100 en 150 euro. Ohnana is afgeleid van het woord Ohana’s, wat familie betekent in Hawaii.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.