Kyrie Stuij
Kyrie Stuij Good vibes 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Live valkenbaby’s volgen bij ABN Amro

Hiep, hiep hoera! Bij het kantoor van ABN Amro op de Zuidas in Amsterdam kunnen de werknemers elkaar trakteren op beschuit met muisjes. Op het dak van het kantoor verblijven namelijk twee slechtvalken, die recent twee jongen hebben gekregen.

Nesthok

Al sinds 2012 huisvest het kantoor van de bank de roofvogels. ABN Amro werd toen benaderd door een stadsecoloog, die de suggestie deed om een zogeheten ‘nesthok’ te plaatsen op het hoge gebouw op de Zuidas. Slechtvalken begeven zich namelijk graag in gebieden met veel hoogbouw en in het hok kunnen ze makkelijk een nestje bouwen. ABN Amro besloot een paar camera’s te plaatsen om de beestjes live te kunnen streamen.

Kijkcijferkanon

De familie is een waar ‘kijkcijferkanon’, weet Karen de Vries van ABN Amro. ,,Alleen al vorige week, sinds de geboorte van de jonkies, trokken we 13.000 kijkers.’’

Ook jij kunt de kersverse familie volgen. De bank heeft via Twitter een link geplaatst waarmee iedereen via drie verschillende camera’s de jongen kan zien opgroeien. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe moeder valk de pluizige vogeltjes voert en hoe de baby’s in elkaars vacht de warmte opzoeken.

Roofdier

De slechtvalk is overigens het snelste dier ter wereld. De roofvogels maken duikvluchten van soms wel meer dan 200 kilometer per uur. De slechtvalk is daarom een welkome gast op de Zuidas, want dit roofdier jaagt onder meer op duiven.

ABN Amro is alleen nog op zoek naar leuke namen voor de kuikens. De bank organiseert binnenkort een wedstrijd op social media om de meest originele namen te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.