Jelmer Visser
Jelmer Visser Good vibes 30 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Kwijtgeraakte knuffelzebra op pad met PEC-supporters

PEC Zwolle-supporter Steef Koning was zondag met vier vrienden onderweg van Castricum naar Zwolle om een wedstrijd van zijn voetbalclub te bekijken. Op station Zaandam sloeg het noodlot toe, een klein knuffelbeestje van een jonge medepassagier bleef liggen in de trein toen een vrouw in het gezelschap van een paar meisjes de trein verliet.

De voetbalfan besloot zich over het pluchen diertje te ontfermen en hem mee te nemen naar de wedstrijd PEC tegen Willem II. Ze werd omgedoopt tot Peckelientje en beleefde een waar voetbal-avontuur met de vriendengroep.

Het knuffeltje op voetbalavontuur met d'r nieuwe vrienden ©Steef de Koning

Dag van haar leven

De vriendengroep kon niks doen aan het feit dat de knuffel en het meisje van elkaar werden gescheiden. Aan NH Nieuws laat Steef Koning weten dat een van zijn vrienden nog zag hoe een vrouw haar hand voor haar mond vouwde nadat een van de meisjes wees naar de trein. Omdat de deuren al gesloten waren en de trein verderging, konden ze het knuffeltje niet direct terugbrengen.

De blonde voetbalsupporter zag het achtergelaten zebraatje liggen en nam haar mee op pad. En waar ging de reis naar toe? Naar Zwolle! De nieuwe aanwinst van de vriendengroep kreeg de naam Peckelientje. En Peckelientje ging mee naar de wedstrijd, werd in een PEC-slabbetje gehesen en was erbij tijdens de derde helft.

Dat Zwolle de thuiswedstrijd tegen de Tilburgers met 0-1 verloor, mocht de pret niet drukken. Peckelientje werd naderhand weer netjes meegenomen naar Castricum want iemand zal haar waarschijnlijk enorm missen. Na het avontuur, waarbij Peckelientje het halve land is rondgereisd en het erg gezellig heeft gehad, is Koning op zoek naar de eigenaresse van de verstekeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.