Jelmer Visser
Jelmer Visser Good vibes 2 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Brabantse oma borduurt gaykoppels voor kleinkinderen

De 85-jarige oma Miet uit Deurne doet wat heel veel dames van haar leeftijd graag doen; borduren. Miet heeft twee homoseksuele kleinzoons, en borduurde daarom speciaal voor hen een traditioneel Delfts blauw koppeltje met twee jongetjes.

Nadat haar kleinzoons Willem en Frank de borduursels van hun oma deelden op Facebook, wordt Mien overspoeld door positieve reacties van mensen die ook zo’n open minded geborduurd stikselwerkje willen hebben.

Oma Miet met haar kunstwerkje ©Facebook, STIKverliefd

Open minded oma

Tegen Omroep Brabant legt Miet uit dat verliefdheid geen grenzen kent. Zij heeft nooit problemen gehad met de geaardheid van haar kleinzoons. Het borduursel was een kerstcadeautje. Maar nadat haar kleinzoons veel positieve respons kregen, besloten zij om de kunstwerkjes van hun oma te delen op een Facebook-pagina. Veel mensen willen nu ook zelf zo’n borduurwerkje bestellen.

Naast twee jongens, is het ook mogelijk om twee meisjes te bestellen bij oma Miet. Inmiddels moet de familie bijspringen om de stormvloed aan belangstelling te kunnen beantwoorden. De 85-jarige kan ongeveer drie borduurwerkjes per week maken, dus het kan een poosje duren voordat de bestellingen binnen zijn.

De Brabantse oma blijft er ondanks de massale belangstelling nuchter onder. Zij wil vooral mensen blij maken. Haar kleinzoons laten aan de regionale omroep van Noord-Brabant weten dat ze enorm trots zijn op hun fantastische oma die altijd open minded is geweest en dol is op borduren.

Mijn naam is Oma Miet, ik ben 85 jaar en ik kom uit Deurne in Noord-Brabant. Mijn passie is handwerken, en vooral…

Posted by STIKverliefd on Sunday, April 1, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.