Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 27 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Man krijgt winnend lot terug van winkelpersoneel

Een man in Lincoln County is dankzij een behulpzame tankstationmedewerker een miljoen rijker. Nog voor hij wist dat hij een lot met de waarde van een miljoen in bezit had, verloor zijn broer het winnende papiertje in een tankstation. Gelukkig waren de medewerkers zo vriendelijk om de man op te sporen en hem zijn miljoen terug te geven.

De anonieme winnaar en zijn klunzige broer waren op weg naar een basketbalwedstrijd een heel eind bij hun woonplaats Lincoln vandaan.

Later weer terug

Medewerkers van het tankstation haalden het lot door het systeem om te kijken of er een prijs op was gevallen. Dat was er: de eigenaar van het lot mag zich een miljoen dollar rijker rekenen. De eigenaar van het lot kwam een paar uur later nog een keer bij het tankstation, waarop de medewerkers hem aanspraken en zijn winnende lot teruggaven.

Wie deze onbaatzuchtige medewerker is geweest, is nog niet duidelijk. Eyewitness News heeft al meer dan 30 tankstations in de staat gebeld om de held te vinden, maar tot nu toe heeft de nieuwszender geen succes. Wat het ook niet makkelijker maakt: het lot werd bijna 65 kilometer buiten het plaatsje gekocht.

Op zoek naar de winnaar

Wel is de vrouw gevonden die het lot heeft verkocht. Katie Black vertelt aan de zender dat ze zo blij is voor de winnaar. „Ik wilde dat ik wist wie het was. Maar ze hebben gekozen om anoniem te blijven, dat respecteren we."

Maar in een stadje van 1200 mensen, zoveel wonen er ongeveer in Lincoln, gaat het nieuws als een lopend vuurtje. Mensen breken hun hersenen over wie de nieuwe miljonair zou kunnen zijn. „Aan wie hebben we afgelopen weken deze loten verkocht, vragen we onszelf steeds af", zegt Black.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.