Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 5 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie zamelt spullen in voor mishandeld gezin

De politie uit het Engelse Hull heeft een kleuter aldaar een stukje gelukkiger gemaakt. Het kind moest samen met de familie vluchten voor huiselijk geweld en kon niets meenemen. De politie zamelde onder meer speelgoed in voor de ontheemde kleuter.

Geen kleding en schoenen

Geen van de familieleden die moest vluchten had kleding en schoenen. De kleuter had daarnaast ook geen speelgoed. Toen de agenten van het bureau van de zaak hoorden, twijfelden ze geen moment en besloten ze spullen in te zamelen. Binnen twaalf uur wisten de agenten drie auto’s vol met spullen voor de familie bij elkaar te krijgen.

Vluchten

,,Gisteren hadden we te maken met een familie die moest vluchten voor huiselijk geweld”, schrijft de politie op Twitter. ,,Ze hadden geen kleding, schoenen of speelgoed voor een kleuter. Minder dan twaalf uur later had het personeel op Osborne Street genoeg spullen bij elkaar verzameld om drie auto’s mee te vullen!”

https://twitter.com/HP_HullCentral/status/948837596217659392

Allerlei soorten huiselijk geweld

,,Mishandeling komt voor in allerlei soorten en maten”, vertelt een woordvoerder van de Humberside Police aan de Hull Daily Mail. ,,Het gaat niet alleen om fysiek geweld. Controlerend gedrag kan net zo gevaarlijk en onaangenaam zijn. Het kan ervoor zorgen dat je je geïsoleerd voelt van familie en vrienden. Als iemand een dagelijks item als je telefoon of geld van je afpakt, kan dat je zelfvertrouwen flink deuken. Dat gedrag hoef je niet te pikken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.