Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Feestje: babyneushoorn voor het eerst naar buiten

Het zwarte neushoornjong dat 23 december werd geboren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, is voor het eerst buiten geweest. Voor het oog van het publiek verkende het jong samen met haar moeder Naima het buitenverblijf. Aan de rondjes die zij in galop deed te zien, vond ze buiten spelen heel leuk.

Na een korte periode in de kraamstal achter de schermen, mocht zij het buitenverblijf verkennen onder toeziend oog van moeder Naima. Ze lieten eventjes op zich wachten maar maakten dit snel goed toen ze vrolijk een paar rondjes renden door het buitenverblijf.

De komende periode is het neushoorntje, dat nog geen naam heeft, regelmatig buiten te zien als het weer het toelaat. Is het minder goed weer, dan is ze te zien via de webcams in het kraamverblijf. Die webcams kunnen via de website van Diergaarde Blijdorp worden bekeken.

Veel aandacht

Ook maakt de dierentuin speciale neushoornvlogs op de site, die heel goed worden bekeken. Alleen al op de dag van de bevalling werd er bijna 86.000 keer gekeken naar de beelden door fans over de hele wereld, aldus de dierentuin. Niet zo gek: in Nederland is één keer eerder een zwarte neushoornbaby geboren. Dat gebeurde in 1960, ook in Blijdorp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.