Jelmer Visser
Jelmer Visser Good vibes 24 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Dakloze dieren van Puerto Rico naar VS gevlogen

Tientallen dakloze dieren die in Puerto Rico getroffen werden door de orkaan Maria krijgen een nieuw huis in de Verenigde Staten. Een samenwerking van een dierenwelzijnsgroep en Southwest Airlines zorgde ervoor dat er een luchtbrug gemaakt kon worden tussen het door het getroffen eiland en het vaste land van de VS.

Een Boeing 737 vloog naar Puerto Rico om de viervoeters naar hun nieuwe onderkomen te brengen. Het ging hierbij vooral om straatkatten en honden. De dieren werden gered uit de straat omdat ze in de steek waren gelaten en bijna waren verhongerd. Dit meldt de Washington Post.

Donaties

Vaak zijn dieren bij natuurrampen ook slachtoffer. En dit is bij de honden en katten van Puerto Rico niet anders. Een deel van de dieren leefde al op straat voor de orkaan. Een ander deel werd afgestaan door hun eigenaar omdat ze door de bittere omstandigheden niet meer voor ze konden zorgen.

Het project is bedacht door Mirah Horowitz die zich het lot van de dieren erg aantrok, zij was samen met haar dieren welzijnsorganisatie Lucky Dog Animal Rescue de drijvende kracht achter dit stukje goede karma. Southwest Airlines doneerde de retourvlucht. De voltallige bemanning van het vliegtuig deed dit zonder ervoor betaald te worden. Zij wilden graag een bijdragen aan dit nobele doel.

Retour Puerto Rico

Omdat het vliegtuig op en neer moest vliegen, werden er bij vertrek uit de Verenigde Staten ook hulpgoederen waar op Puerto Rico tekort aan was ingeladen zoals vuilniszakken en luiers.

Toen het vliegtuig was geland, werden de hulpgoederen Puerto Ricanen overhandigd. Daarna werden de honden en katten aan boord gehaald. In totaal vlogen er 62 huisdieren terug naar de Verenigde Staten waar hun nieuwe baasjes op ze stonden te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.