Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 24 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Bettie Bee heeft twee gezichten en wij zijn verliefd

Het is geen geheim dat wij van schattige kittens houden, maar Bettie Bee is pas echt een heldin. Zij werd geboren met twee gezichten en ondanks de zorgen van dierenartsen dat het direct na de geboorte al bergafwaarts zou gaan met de kleine Bettie, groeit ze hartstikke goed.

De bijzondere kitten is op 12 december geboren in Oost-Kaap, Zuid-Afrika, waar ze woonde met haar liefdevolle baasje en twee andere katten. Haar baasje had moeite de kleine Bettie genoeg voeding binnen te laten krijgen en bracht haar daarom naar een zogenaamde ‘cat rescuer’.

Duizenden fans

Deze speciale verzorger heeft Bettie nu onder haar hoede en plaatst allerlei updates over de kitten op Facebook. Zo kunnen de inmiddels duizenden fans haar groei volgen. Volgens de reddende engel gaat het heel erg goed met de kitten en groeit ze als kool. De foto’s en video’s liegen er dan ook niet om.

De kleine kat heeft het overduidelijk naar haar zin bij haar nieuwe baasje en eet ondanks haar bijzondere bouw heel goed. Bettie is een zogenaamde ‘diprosopus’ ofwel Janus kat, een benaming voor katten met twee gezichten. De naam Janus kat werd aan de soort gegeven door zooloog Karl Shuker. Hij heeft de naam geïnspireerd op de Romeinse god van overgangen, deuren en poorten: Janus.

Vechter

Veel katjes zoals Bettie worden er niet geboren, maar degene die twee gezichten hebben, overleven dit meestal niet. Deze kleine vechter zou echter weleens het tegendeel kunnen bewijzen. Na tien dagen woog de kleine al 200 gram, wat een gezond gewicht is voor een normale kitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.