Likeability of 6

Tieners twitteren waardering voor ouders

Een hartje voor moeders! Beeld: Colourbox

Foto van 'Metro'

Als je jong bent, besef je lang niet altijd hoeveel je ouders voor je doen en voor je betekenen. Althans, we hopen dat jij ook gezegend bent met een (setje) fijne ouder(s). Een groep tieners op Twitter is dat in elk geval, en besloot een stroom aan lof te sturen.

Het begon allemaal met de 19-jarige Amelia Holjencin. Ze was onlangs aan het videochatten met haar moeder. Tijdens haar eerste jaar van huis miste ze moederlief toch wel een beetje. Amelia belde haar moeder op een moment dat ze het moeilijk had en het besef kwam dat mam haar wist te helpen zich beter te voelen.

Lieve wens

En wat is er nou mooier dan een lieve wens voor (een van) je ouders? Ze besloot haar gevoelens te delen in 140 tekens. „Realiseer je je weleens dat je moeder een engel van vlees en bloed is en voel je je dan heel slecht omdat je op je 15e zo gemeen was?”, schrijft ze. Voor een hoop mensen is het antwoord ja en inmiddels is de tweet meer dan 120.000 keer geretweet en bijna 390.000 keer geliket.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Veel mensen herkennen zich in haar tweet. „Mijn moeder is er niet meer, ik wilde dat ik aardiger was geweest”, schrijven sommigen in een reactie.

Anderen herkennen zich in haar tweet:

Prachtig natuurlijk, maar dat kan grootser. Dat dachten ook een veel andere kinderen. Inmiddels is iedereen massaal de lof voor ouders aan het delen op Twitter én natuurlijk rechtstreeks naar ouders zelf als dat mogelijk is.


likelol
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avataruser_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avatar

Views

40

Zieke fan verblijd met bezoek Rico Verhoeven

Zieke fan verblijd met bezoek Rico Verhoeven

Rico Verhoeven. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Rico Verhoeven heeft een doodzieke fan een droomdag bezorgd door bij haar langs te gaan. Manon, die aan kanker lijdt, kreeg woensdag de kans om de kickbokser in het ziekenhuis te ontmoeten.

„Manon had één laatste droom en dat was dat ik haar zou bezoeken in het ziekenhuis en dat de kampioen haar in zijn armen zou dragen. Dus dat hebben we gedaan en dat bracht een grote lach op haar gezicht”, vertelt Verhoeven op Instagram.

Speciaal moment

Volgens de kickbokser was de ontmoeting met de kankerpatiënt bijzonder. „Het was een heel speciaal moment toen ze me vertelde dat ze geen pijn voelde en niet buiten adem was toen ik er was. Ik kan niet in woorden vatten hoe het is om zo'n impact op iemands leven te hebben.”

In mei van 2016 deed Florence Welch van Florence +The Machine al iets vergelijkbaars. De zangeres ging naar een zieke 15-jarige fan, ook kankerpatiënte, toe en zong haar toe.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

37

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

100+

Brabants gezin alle drie op dezelfde dag jarig

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Ze zullen elkaar er niet op uitgezocht hebben, maar het Vughtse stel Job en Kirsten is op dezelfde dag jarig. Deze 7 januari werd hun verjaardag nog eens extra speciaal.

Groots gevierd

Het koppel werd namelijk verblijd met de geboorte van hun dochter: Fayén. Nu zijn dus vader, moeder en dochter allemaal op dezelfde dag jarig, iets dat vanaf 2019 ongetwijfeld groots gevierd gaat worden in de familie.

Al verwachten Job en Kirsten dat voorlopig de nadruk niet op hun zal liggen op 7 januari. „Waarschijnlijk vieren we alleen nog maar haar verjaardag”, vertellen ze tegenover Omroep Brabant.

Grote verrassing

Overigens was het een grote verrassing dat Fayén op 7 januari uit de buik wilde. Ze was eigenlijk uitgerekend voor februari. „Maar 6 januari begonnen ineens de weeën. We hebben het verjaardagsfeestje toch maar afgezegd."

„We wisten natuurlijk wel dat onze verjaardag langs zou komen, maar omdat er een maand verschil tussen zit, hebben we er nooit over nagedacht dat dit zou kunnen gebeuren", aldus Job en Kirsten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Politie zamelt spullen in voor mishandeld gezin

Foto van 'Ingelise de Vries'

De politie uit het Engelse Hull heeft een kleuter aldaar een stukje gelukkiger gemaakt. Het kind moest samen met de familie vluchten voor huiselijk geweld en kon niets meenemen. De politie zamelde onder meer speelgoed in voor de ontheemde kleuter.

Geen kleding en schoenen

Geen van de familieleden die moest vluchten had kleding en schoenen. De kleuter had daarnaast ook geen speelgoed. Toen de agenten van het bureau van de zaak hoorden, twijfelden ze geen moment en besloten ze spullen in te zamelen. Binnen twaalf uur wisten de agenten drie auto’s vol met spullen voor de familie bij elkaar te krijgen.

Vluchten

,,Gisteren hadden we te maken met een familie die moest vluchten voor huiselijk geweld”, schrijft de politie op Twitter. ,,Ze hadden geen kleding, schoenen of speelgoed voor een kleuter. Minder dan twaalf uur later had het personeel op Osborne Street genoeg spullen bij elkaar verzameld om drie auto’s mee te vullen!”

Allerlei soorten huiselijk geweld

,,Mishandeling komt voor in allerlei soorten en maten”, vertelt een woordvoerder van de Humberside Police aan de Hull Daily Mail. ,,Het gaat niet alleen om fysiek geweld. Controlerend gedrag kan net zo gevaarlijk en onaangenaam zijn. Het kan ervoor zorgen dat je je geïsoleerd voelt van familie en vrienden. Als iemand een dagelijks item als je telefoon of geld van je afpakt, kan dat je zelfvertrouwen flink deuken. Dat gedrag hoef je niet te pikken.”


like
user_287a6ddc8d93be51557f473e719c219751d4b791_avatar

Views

100+

Inbreker brengt buit terug: Waren minutenlang stil
Likeability of 6

Inbreker brengt buit terug: Waren minutenlang stil

De inbreker besloot woensdagavond het hangertje terug te brengen in deze envelop. / Facebook Colette Edelenbosch

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Bij een inbraak kun je van alles kwijt zijn, maar één ding weet je eigenlijk altijd wel zeker: wat gestolen is, dat ben je kwijt. Een inbreker in Culemborg bewijst echter het tegendeel.

Colette Edelenbosch deelde namelijk drie weken geleden op Facebook een bericht over een hangertje dat door een inbreker gestolen was. Destijds schreef Edelenbosch: „Het is jammer dat je nét dat ene hangertje meenam dat me dierbaar is. Duurdere spullen, andere sierraden had ik niet zo erg gevonden. Maar dit hangertje is nog van mijn overgrootmoeder geweest. Het verbindt me met de vrouwen vóór mij die niet meer leven. ik zou het op prijs stellen als je het terug zou bezorgen. Gewoon in een envelopje."

Schuldgevoel

Dat lijkt misschien weinig kans van slagen te hebben, maar het bericht werd massaal gedeeld en de inbreker in kwestie lijkt het gezien te hebben en toch een schuldgevoel over te hebben gehouden aan de gemaakte buit. Hij besloot namelijk op woensdagavond het hangertje terug te bezorgen.

Edelenbosch vertelt wederom op Facebook: „Gisteravond laat viel er een klein envelopje door de brievenbus. Zelf geknutseld van een kerstkaart. Met daarin... Ongelooflijk! ... Het hangertje dat drie weken geleden bij een inbraak meegenomen was."

„Ik voel me ontroerd, geraakt", gaat ze verder. „Dat jij de moed had je te laten raken en terug te komen. Het risico nam dat ik je zou zien.
We waren minutenlang stil toen ik het uitpakte. Ik wens iedereen een 2018 vol liefde, compassie en een open mind! Blijf in wonderen geloven."


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_287a6ddc8d93be51557f473e719c219751d4b791_avatar

Views

200+

Likeability of 5

Feestje: babyneushoorn voor het eerst naar buiten

De baby galoppeert door haar verblijf. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Het zwarte neushoornjong dat 23 december werd geboren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, is voor het eerst buiten geweest. Voor het oog van het publiek verkende het jong samen met haar moeder Naima het buitenverblijf. Aan de rondjes die zij in galop deed te zien, vond ze buiten spelen heel leuk.

Na een korte periode in de kraamstal achter de schermen, mocht zij het buitenverblijf verkennen onder toeziend oog van moeder Naima. Ze lieten eventjes op zich wachten maar maakten dit snel goed toen ze vrolijk een paar rondjes renden door het buitenverblijf.

De komende periode is het neushoorntje, dat nog geen naam heeft, regelmatig buiten te zien als het weer het toelaat. Is het minder goed weer, dan is ze te zien via de webcams in het kraamverblijf. Die webcams kunnen via de website van Diergaarde Blijdorp worden bekeken.

Veel aandacht

Ook maakt de dierentuin speciale neushoornvlogs op de site, die heel goed worden bekeken. Alleen al op de dag van de bevalling werd er bijna 86.000 keer gekeken naar de beelden door fans over de hele wereld, aldus de dierentuin. Niet zo gek: in Nederland is één keer eerder een zwarte neushoornbaby geboren. Dat gebeurde in 1960, ook in Blijdorp.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_da344f1ca31b849160d52127d8bb3be2ef252c57_avatar

Views

52