Theun Pieter heeft 'm gekregen, die Xbox. En FIFA 18
Likeability of 5

Theun Pieter heeft 'm gekregen, die Xbox. En FIFA 18

Theun Pieter in het RTL Nieuws Videostill: RTL

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

24 NOV 2017

„Een Xbox. En FIFA 18!”, antwoordde de jonge Fries Theun Pieter enthousiast toen een RTL-verslaggever hem vroeg wat hij voor Sinterklaas zou vragen. Nou, die heeft hij gekregen.

Het was een grappig en aandoenlijk fragment uit de reportage van de Sinterklaasintocht in Dokkum. Het werd dan ook door meerdere media gedeeld. Theun Pieter concludeerde aan het eind van het filmpje ietwat teleurgesteld dat die Xbox en FIFA samen best wel een duur grapje zijn („misschien wel 350 euro”).

De kans zat er dus dik in dat hij kon fluiten naar zijn cadeaus. Totdat Sinterklaas donderdag voor de deur van het huis van Theun Pieter in het Friese Rinsumageast stond. Met een flink pakket. En dat terwijl het nog niet eens 5 december is.

Xbox-generatie

„Der wie ek noch een oare ‘sint’ die kontakt mei ús opnaam hat, mar Bol.com wie it earst”, vertelt Theun Pieters moeder Boukje Elzinga aan de Leeuwarder Courant. De webwinkel had de Sint naar Theun Pieter gestuurd en Omrop Fryslân was er ook bij. .

„Geef Sint maar een high-five voor deze hele operatie, of ben je misschien van de Xbox-generatie?”, stond in het gedicht dat bij de het cadeau voor Theun Pieter zat.

In het pakket zitten precies wat het jochie gevraagd heeft: een Xbox. En FIFA 18.

Andere cadeau tips? Touchscreen handschoenen (sponsored link)

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_350c272c752427cdd08fa000c9b6d3e3fea249a7_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Ondanks chaos en sneeuw ook lof voor NS

De NS had een monsterklus ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

Code rood. Daar sta je dan. Met je NS-hesje, portofoon en zakcomputer op een station met honderden gefrustreerde gestrande reizigers. Jij bent hun enige bron van informatie, maar de informatie die zij willen, heb jij vaak niet. Toch staan ze er wel om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Het Nederlandse spoorwegnet is zeer druk en complex, het is dus ook echt topsport om dit in goede banen te leiden. Wanneer een trein of wissel het laat afweten, kan dit het vervoer van het hele land platleggen. Maandag was het niet anders. Het was een chaos op het spoor en dat zorgde voor de nodige frustratie. Toch was er naast kritiek ook bewondering voor het hardwerkende NS- en Prorail-personeel.

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

11 DEC 2017

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.