Kat snoept donuts op uit snoepwinkel

19 november 2017 om 17:46 door Metro
Kat snoept donuts op uit snoepwinkel
Katten hebben ook wel eens lekkere trek. Beeld: Colourbox

We hebben allemaal wel eens moeite om de lekkere trek te weerstaan. En daar af en toe aan toegeven is ook helemaal niet erg. Mits het een beetje beschaafd blijft. Een Amsterdamse kat ging zaterdagnacht net iets te ver met het stillen van zijn honger.

In de Jamin op het Rokin kreeg de kat het namelijk voor elkaar om in te breken. En niet alleen het inbreken lukte hem: ook kroop het dier in de vitrine voor het raam. Daar lagen een aantal donuts te fonkelen die de kat wel kon waarderen. 

 

Video

Een oplettende wandelaar zag het gebeuren en besloot de kat en zijn grappige actie te filmen. Raadslid Tjakko Dijk zette zijn video op Twitter en stelt zijn vraagtekens bij de hygiëne bij deze actie. Winkelmanager Cor de Nijs is het met hem eens dat dit niet mag gebeuren. 

„De kat loopt er normaal rond om de muizen uit de winkel te houden", zegt de Nijs tegen RTV NH. „Al het eten ligt normaal gesproken achter slot en grendel maar in dit geval lijkt het hekje van de donuts te zijn vergeten."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!