9-jarige Tieme haalt Sinterklaas-geld op voor armen

23 november 2017 om 16:44 door Metro
9-jarige Tieme haalt Sinterklaas-geld op voor armen

De 9-jarige Tieme draagt niets liever dan zijn korte broek. Of het nou snikheet in de zomer is of ijskoud in de winter. De kleine jongeman loopt hoe dan met ontblote onderbenen. En nu ook nog eens niet voor niets: dankzij zijn ouders haalt hij geld op voor kinderen die dit jaar geen Sinterklaas kunnen vieren.

Goed doel

Al sinds mei loopt Tieme Hogendoorn met een korte broek. In de lente en zomer natuurlijk prima, maar nu de temperaturen beginnen te dalen toch misschien niet zo handig. Maar Tieme weigert een lange broek aan te doen. Dus, besloten zijn ouders, moest er maar wat tegenover staan. Zijn ouders vroegen de jongeman een goed doel te verbinden aan het dragen van zijn korte broek in de kou.

Dat werd de voedselbank. Die zamelen geld in om kinderen die geen Sinterklaas kunnen vieren omdat hun ouders te weinig geld hebben, toch een leuk Sinterklaasfeest te geven. Tot 5 december mag de jonge filantroop zijn korte broek aan, in ruil voor een actie om geld in te zamelen. Tot die dag kunnen mensen ook geld doneren aan de voedselbank. 

 

Collectebus

Tieme en zijn moeder zijn bij zijn school in Utrecht gaan staan met een collectebus én natuurlijk de korte broek. Niet zonder resultaat: de donaties stromen binnen. „We krijgen eigenlijk alleen maar positieve reacties”, vertelt moeder Annelies Polman tegen NOS. „Iedereen vindt het stoer en leuk en wil helpen.” Inmiddels is er al 4500 euro opgehaald en moeder Polman en Tieme verwachten dat dit bedrag nog wel oploopt.

Na 5 december is de actie afgelopen en moet Tieme zijn lange broek weer aan. Hij heeft er nog niet veel zin in: „Hij stelde zelf al voor om nog even door te gaan met zijn blote benen-actie, maar dat was nu juist niet bedoeling”, zegt Polman. Doneren kan nog, op NL05INGB0702799947 t.n.v. T. Hogendoorn, onder vermelding van Blote Benen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!