Likeability of 5

Vrouw (77) krijgt vele reacties na vraag om maatje

Een familielid op bezoek bij een oude dame. Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

12 OKT 2017

Op zoek naar een koffiemaatje. Dat was de ontroerende oproep van een 77-jarige vrouw in Utrecht. Haar vraag om gezelschap werd vervolgens veelvuldig gedeeld via social media, en inmiddels heeft de vrouw tientallen reacties ontvangen.

Koffiemaatje

„Ik zoek een maatje om mee koffie te drinken of te wandelen of zo. Betaling geen probleem", het was een schrijnende oproep van een 77-jarige vrouw op een advertentiebord in de Albert Heijn. Een klant zag het briefje hangen en besloot een foto op Twitter te zetten.

Nadat de oproep op Twitter stond met de vraag om 'het viral te laten gaan', werd het verhaal al snel door diverse nieuwsmedia opgepikt. En dat leidde tot een stroom aan reacties. De vrouw heeft ongeveer tweehonderd berichten gekregen, meldt RTV Utrecht.

Eenzaam

Aan nieuwssite DUIC liet de vrouw destijds weten kanker te hebben gehad en nu weer herstellende te zijn. „Mijn lange revalidatieproces heeft veel van mijn lieve vrienden en familie gevraagd. Die moeten nu ook zo langzamerhand weer verder.”

Het verhaal van de 77-jarige Utrechtse staat niet op zichzelf. Volgens het CBR leeft 7 procent van mensen van 75 jaar of ouder in eenzaamheid. Dit heeft volgens de instantie te maken met een slechtere gezondheid. „Oudere mensen zijn minder mobiel waardoor ze minder gemakkelijk contact hebben met anderen."


lol
user_f0de2b84070d40f34dbfd6662af57419e109c557_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Hond met 'gek' uiterlijk vlak voor kerst geadopteerd

Woody kreeg gelukkig nog net voor de feestdagen een nieuw baasje die wél heel veel van hem houdt. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

Tijdens deze donkere, grauwe dagen hebben wij ook nog leuk nieuws voor je. Meet Woody: een hond die er net iets anders uit ziet dan andere honden en daardoor met kerst bijna alleen was.

Bijna ja, want net voor de feestdagen is het beestje geadopteerd door een gezin dat niets geeft om het uiterlijk van Woody, maar viel voor het karakter van het lieve beestje.

Dakloze staat uren in de regen om geweldige reden

Dakloze staat uren in de regen om geweldige reden

Dakloze staat uren in de regen om geweldige reden. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

15 DEC 2017

James John McGeown, een dakloze man uit Glasgow, stond donderdag een paar uur in de regen om een wel heel bijzondere reden. Niet omdat hij geen dak boven zijn hoofd kon vinden, maar omdat hij een handtas met heel wat geld erin vond. De tas lag open en bloot in een auto, waarvan het raam nog openstond. Hij wilde de tas bewaken tot de eigenaar weer opdook.

Uiteindelijk heeft McGeown meer dan twee uur in de regen gestaan totdat hij het aandurfde om in de tas te kijken om de contactgegevens van de eigenaar te bekijken. Hij heeft de tas, met daarin 512 euro, vervolgens naar het dichtstbijzijnde advocatenkantoor gebracht. Daar heeft hij de situatie uitgelegd aan de receptioniste, die daarop de politie heeft gebeld.

Nieuwsgierige herten checken assortiment winkeltje

De nieuwsgierige hertjes in het winkeltje. / Lori Jones. 

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

14 DEC 2017

Zo met de feestdagen zijn veel mensen nieuwsgierig wat er in andermans huizen en winkeltjes gebeurt. Maar dat blijkt ook voor dieren te gelden, merkte de Amerikaanse Lori Jones.

Jones kreeg namelijk hoog bezoek van een stel herten in haar winkeltje in Colorado. Zo'n drie weken geleden liep een moederhert haar winkel binnen, waardoor Jones het prachtige beest op de foto kon zetten, terwijl zij heel dichtbij stond.

Ondanks chaos en sneeuw ook lof voor NS

De NS had een monsterklus ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

12 DEC 2017

Code rood. Daar sta je dan. Met je NS-hesje, portofoon en zakcomputer op een station met honderden gefrustreerde gestrande reizigers. Jij bent hun enige bron van informatie, maar de informatie die zij willen, heb jij vaak niet. Toch staan ze er wel om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Het Nederlandse spoorwegnet is zeer druk en complex, het is dus ook echt topsport om dit in goede banen te leiden. Wanneer een trein of wissel het laat afweten, kan dit het vervoer van het hele land platleggen. Maandag was het niet anders. Het was een chaos op het spoor en dat zorgde voor de nodige frustratie. Toch was er naast kritiek ook bewondering voor het hardwerkende NS- en Prorail-personeel.

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

11 DEC 2017

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.