Vrouw (77) krijgt vele reacties na vraag om maatje

12 oktober 2017 om 16:44 door Jessica Heijmans
Vrouw (77) krijgt vele reacties na vraag om maatje
Een familielid op bezoek bij een oude dame. Foto: ANP

Op zoek naar een koffiemaatje. Dat was de ontroerende oproep van een 77-jarige vrouw in Utrecht. Haar vraag om gezelschap werd vervolgens veelvuldig gedeeld via social media, en inmiddels heeft de vrouw tientallen reacties ontvangen.

Koffiemaatje

„Ik zoek een maatje om mee koffie te drinken of te wandelen of zo. Betaling geen probleem", het was een schrijnende oproep van een 77-jarige vrouw op een advertentiebord in de Albert Heijn. Een klant zag het briefje hangen en besloot een foto op Twitter te zetten.

Nadat de oproep op Twitter stond met de vraag om 'het viral te laten gaan', werd het verhaal al snel door diverse nieuwsmedia opgepikt. En dat leidde tot een stroom aan reacties. De vrouw heeft ongeveer tweehonderd berichten gekregen, meldt RTV Utrecht.

 

Eenzaam

Aan nieuwssite DUIC liet de vrouw destijds weten kanker te hebben gehad en nu weer herstellende te zijn. „Mijn lange revalidatieproces heeft veel van mijn lieve vrienden en familie gevraagd. Die moeten nu ook zo langzamerhand weer verder.”

Het verhaal van de 77-jarige Utrechtse staat niet op zichzelf. Volgens het CBR leeft 7 procent van mensen van 75 jaar of ouder in eenzaamheid. Dit heeft volgens de instantie te maken met een slechtere gezondheid. „Oudere mensen zijn minder mobiel waardoor ze minder gemakkelijk contact hebben met anderen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!