Vreemdeling redt Annabelle (5) van handel op straat

Vreemdeling redt Annabelle (5) van handel op straat

Jong meisje ter illustratie. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

13 OKT 2017

Een zeer lieve vreemdeling heeft een meisje gered van handel op straat. De 5-jarige Annabelle moest in de Filipijnen aan toeristen en voorbijgangers om geld smeken. Voordat ze de straat op ging, werd ze geslagen met een stok. De tranen moesten vervolgens sympathie opwekken. Het geld dat ze ‘verdiende’, ging naar drugshandelaren die haar tevens gevangen hielden.

Crouzon Syndrome

Annabelle lijdt aan het Crouzon Syndrome, een aandoening aan haar schedel, waardoor haar oogkassen enorm uitpuilen. Dit maakte Annabelle extra 'aantrekkelijk' voor de drugshandelaren. Op straat was Annabelle altijd samen met een vrouw, die zich voordeed als haar moeder. Dit stel ging van stad naar stad, zodat ze konden voorkomen dat de politie hun te pakken zou krijgen, aldus Metro UK.

Een sprankeltje hoop

Het meisje heeft echter een beetje leven gekregen nadat een organisatie genaamd ‘The Kalipay Negrense Foundation’ haar heeft geholpen. Deze organisatie is gespecialiseerd in het redden van kinderen die worden uitgebuit. Een Argentijnse man, Gonzalo Erize, was zo geraakt door het verhaal van Annabelle, dat hij besloot om haar bij te staan en haar een beter leven te geven. „Ze weet weer wat geluk betekent”, aldus Gonzalo. Het mooiste van allemaal: hij kende Annabelle verder helemaal niet.

Biologische moeder

De biologische moeder van Annabelle kon niet voor haar zorgen, gezien Annabelle ook al zes zusjes had. Haar moeder heeft vervolgens besloten om haar te verkopen aan drugshandelaren.

Momenteel gaat het ontzettend goed met Annabelle, dankzij de stichting en Gonzalo.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.

18 zakken verjaardagspost voor doodzieke Tobias

Tobias kreeg 18 zakken vol met verjaardagspost. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

28 NOV 2017

De doodzieke Tobias uit Zwolle had nog een laatste wens: veel kaartjes krijgen voor zijn twaalfde verjaardag. Die wens is dinsdag in vervulling gegaan. Door een oproep van zijn volleybalclub ontving hij 18 zakken vol verjaardagspost en 300 ballonnen.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat hij jarig is. Tobias heeft een hersentumor waar hij binnenkort aan zal overlijden.