Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Good vibes 31 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Visser redt misvormde snoek van plastic ring

‘Ruim je rotzooi op!’, luidt de duidelijke Facebookpost van Adam Turnbull. De visser ving in de Saskatchewan-rivier in de Canadese provincie Alberta een snoek. De vis was echter misvormd doordat er een plastic ring om zijn lichaam zat.

Held

Volgens Turnbull is zijn vangst het levende bewijs van wat er kan gebeuren als niet afbreekbaar afval in het milieu terechtkomt. Hij besloot daarom zijn opmerkelijke vangst op Facebook te posten. Het bericht is sindsdien al tienduizenden keren gedeeld en geliket.

https://www.facebook.com/adam.turnbull.14/posts/10155714131982744

„Door alle plastic troep in het water gaan onnodig dieren dood”, reageert iemand. Weer een ander noemt de visser een ‘regelrechte held’. „Je hebt het leven van een dier gered en een wereldwijd probleem aangekaart.”

Spartelen

Het lukte Turnbull om de snoek van de ring te bevrijden, alvorens hij het dier terug deed in het water. Hij zegt niet te begrijpen waarom mensen zoiets kleins als afsluitringetjes weggooien. „Het past probleemloos in je tas of jaszak.”

De misvormde snoek leek volgens Turnbull weinig last te hebben van de opvallende vergroeiing. “Toen ik de vis ving, spartelde hij op de gebruikelijke wijze tegen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.