Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Superheld (5) zorgt voor zwerfkatten

Sommige mensen worden gewoon als superheld geboren. Al kost het soms wel even tijd om erachter te komen dat ze een superheld zijn. Niet voor de vijfjarige Shon Griffin: voor hem was al snel duidelijk dat hij de superheld van een heleboel zwerfkatten is.

De jonge held komt al jarenlang graag bij zijn tante Kris over de vloer. Kris is een echte kattenliefhebber en heeft er al een hoop gered uit het asiel. Het kroost heeft al een hoop bijnamen, zoals de Kolony Kats, Backyard Boys, Stray Kitten Crew, Meow Squad, Gas Station Kitties en de Indoor Kitties. En de kattenroedel heeft ook een leider: superheld Shon.

Posted by A different type of Art on Tuesday, October 24, 2017

Bedelen om een aai

Al sinds hij drie is komt hij langs bij zijn tante voor de katten. In eerste instantie is Kris wat terughoudend om hem bij de beesten te laten. Maar ze had het mis. Daar komt ze achter als de nieuwe kitten Bug niet wil meewerken als het gaat om gevaccineerd en gecastreerd worden.

En daar komt Shon in het verhaal naar voren. Shon heeft namelijk al vanaf het eerste moment een hechte band met de kat. Bug komt altijd naar Shon toe, wrijft tegen zijn benen en bedelt om een aai over zijn bol. „Bug kwam nooit naar ons toe, daarom konden we hem niet laten castreren”, vertelt Kris tegen The Dodo.

Catman Shon giving Darth Vader some neck and back scratches! 😻😻

Posted by Kolony Kats on Saturday, September 23, 2017

Cat Man

Maar als Shon langskomt om hem te voeren, komt Bug altijd meteen. En sindsdien is Bug een vriendelijke kat, vertelt Kris. Ze dopen hun neefje om tot Cat Man.

Dat maakt Shon natuurlijk al een superheld, maar hij komt ook nog altijd volledig goed gekleed. The Flash, Batman of een Ninja Turtle: bijna altijd kleedt Shon zich als zijn favoriete helden om de katten te aaien. „Hij aait hun buikjes en hoofden. Het is fantastisch om te zien hoe deze katten ons niet bij zich lieten, maar meteen naar Shon toekwamen. Hij moet een magisch effect op de dieren hebben!”

Flash and King of The Kolony, Bug! ❤️❤️

Posted by Kolony Kats on Monday, September 4, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.