Ondanks nierziekte wint Nicole (9) goud op WK-karate

9 oktober 2017 om 11:04 door Rosan de Vos
Ondanks nierziekte wint Nicole (9) goud op WK-karate
Nicole met haar gouden medaille. Foto: Facebook

De 9-jarige Nicole heeft een ernstige nierziekte, maar laat zich absoluut niet kennen. Zaterdag pakte deze held uit Rotterdam namelijk goud op het WK-karate in Curacao. Ze won met 9-0 van Engeland.

Nierziekte

Nicole heeft een erfelijke nierziekte, genaamd 'de ziekte van Alport', waarbij de nieren minder goed werken. Haar lichaam wordt hierdoor vervuild met afvalstoffen, en uiteindelijk heeft ze dan ook een nieuwe nier nodig. Ze weet dan ook niet hoe lang ze nog kan sporten. Extra goed dat ze deze prijs in de wacht heeft weten te slepen!

In november 2016 is er een crowdundingsactie gestart, waarbij er ruim 3700 euro is opgehaald. De ouders van Nicole hadden namelijk niet genoeg geld vorm de reis- en verblijfskosten voor het hele gezin te betalen. Haar broertje was namelijk óók geselecteerd. Hij bood in de eerste instantie aan om niet mee te gaan, omdat hij nog wel andere EK- of WK-wedstrijden kon vechten. Dankzij deze actie kon hij vooralsnog zijn zusje zien schitteren met haar gouden medaille.

„Buiten de mat is het echt een lief, verlegen meisje, maar op de mat is ze een pitbull, die gewoon voor haar doelen gaat", laat haar vader deze week weten aan WNL.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!