Likeability of 5

Machinist redt gewonde zwaan van het spoor

Een jonge zwaan in het water. Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

23 OKT 2017

Een machinist van de NS toonde aan dat hij een echte dierenvriend is. Op het traject Enschede-Zwolle trof de man afgelopen weekend een gewonde zwaan aan op het spoor, waarna hij besloot de trein tot stilstand te brengen en het dier mee te nemen.

„Vanmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS", begint de Dierenambulance Zwolle een Facebookpost over de barmhartige daad. De machinist in kwestie was een jonge zwaan tegengekomen op het spoor, die naar alle waarschijnlijkheid een aanrijding met een ander treinstel had gehad.

Mee in de trein

Gelukkig voor het beestje werd hij gespot door een machinist die direct besloot om de trein te stoppen. De man nam het gewonde dier vervolgens mee naar eindbestemming Zwolle. Daar stond de dierenambulance klaar om de zwaan op te vangen en mee te nemen naar de dierenkliniek.

Momenteel wordt de jonge zwaan behandeld door de kliniek. „Het dier heeft verwondingen aan zijn buik en aan zijn poot", aldus de Dierenambulance.

Chapeau

De actie kwam de machinist op veel lof te staan. „Chapeau voor deze machinist", reageert iemand op de Facebookpost van de Dierenambulance. „Wat een goede machinist. En dan voor een beestje het hele treinstel stopzetten. Super toppie", stelt een ander.

Vorig jaar was er op social media juist veel verontwaardiging over het optreden van een machinist. Op een video was te zien hoe de man een gewonde zwaan de nek omdraaide en hem van een viaduct gooide. Volgens een woordvoerder van de NS was het dier niet meer te redden. De vervoerder gaf toentertijd aan dat het geregeld voorkomt dat een machinist moet stoppen voor een gewonde zwaan.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

42

Ondanks chaos en sneeuw ook lof voor NS

De NS had een monsterklus ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 14:05

Code rood. Daar sta je dan. Met je NS-hesje, portofoon en zakcomputer op een station met honderden gefrustreerde gestrande reizigers. Jij bent hun enige bron van informatie, maar de informatie die zij willen, heb jij vaak niet. Toch staan ze er wel om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Het Nederlandse spoorwegnet is zeer druk en complex, het is dus ook echt topsport om dit in goede banen te leiden. Wanneer een trein of wissel het laat afweten, kan dit het vervoer van het hele land platleggen. Maandag was het niet anders. Het was een chaos op het spoor en dat zorgde voor de nodige frustratie. Toch was er naast kritiek ook bewondering voor het hardwerkende NS- en Prorail-personeel.

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.