Good vibes

Likeability of 5

Machinist redt gewonde zwaan van het spoor

Een jonge zwaan in het water. Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

23 OKT 2017

Een machinist van de NS toonde aan dat hij een echte dierenvriend is. Op het traject Enschede-Zwolle trof de man afgelopen weekend een gewonde zwaan aan op het spoor, waarna hij besloot de trein tot stilstand te brengen en het dier mee te nemen.

„Vanmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS", begint de Dierenambulance Zwolle een Facebookpost over de barmhartige daad. De machinist in kwestie was een jonge zwaan tegengekomen op het spoor, die naar alle waarschijnlijkheid een aanrijding met een ander treinstel had gehad.

Mee in de trein

Gelukkig voor het beestje werd hij gespot door een machinist die direct besloot om de trein te stoppen. De man nam het gewonde dier vervolgens mee naar eindbestemming Zwolle. Daar stond de dierenambulance klaar om de zwaan op te vangen en mee te nemen naar de dierenkliniek.

Momenteel wordt de jonge zwaan behandeld door de kliniek. „Het dier heeft verwondingen aan zijn buik en aan zijn poot", aldus de Dierenambulance.

Chapeau

De actie kwam de machinist op veel lof te staan. „Chapeau voor deze machinist", reageert iemand op de Facebookpost van de Dierenambulance. „Wat een goede machinist. En dan voor een beestje het hele treinstel stopzetten. Super toppie", stelt een ander.

Vorig jaar was er op social media juist veel verontwaardiging over het optreden van een machinist. Op een video was te zien hoe de man een gewonde zwaan de nek omdraaide en hem van een viaduct gooide. Volgens een woordvoerder van de NS was het dier niet meer te redden. De vervoerder gaf toentertijd aan dat het geregeld voorkomt dat een machinist moet stoppen voor een gewonde zwaan.


love
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

200+

Dit is het gevaarlijkste standje voor een man

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sophie Moerman'

27 FEB 2016

Het mag geen geheim zijn dat de meeste mannen er niet vies zijn dat de vrouw bovenop zit tijdens de seks. Lekker relaxed, goed uitzicht; wat kan er mis gaan? Heel veel, als we de wetenschap moeten geloven.

Een stel wetenschappers in Brazilië heeft onderzoek gedaan naar de ‘gebroken penis’, en vooral wanneer je daar het meeste risico op loopt. Wat blijkt? Bij de welbekende cowgirl heb je de meeste kans dat de jongeheer in rare hoeken wordt gedrukt, waardoor hij (of nouja, het membraan in de penis) kan breken.


Views

800+

Deze man heeft een penis van 4,5 kilo

Deze man heeft een penis van 4,5 kilo

De Duitse Micha Stunz voelt zich een stuk beter met zijn grote fallus.

Foto van 'Metro'

11 MRT 2016

Het geslachtsdeel van Micha Stunz is gigantisch en hij vindt het „fantastisch”. De penis van de 45-jarige Duitser weegt maar liefst 4,5 kilogram, is bijna 23 centimeter lang en zo'n 14 centimeter dik.

Het mannelijk lid van Stunz werd zo groot met behulp van een penisvacuümpomp en siliconen injecties. Inmiddels weegt zijn snikkel ongeveer evenveel als een gemiddelde kat.

Dankzij zijn enorme fallus zegt Stunz zich los te hebben kunnen maken van de gevestigde rollen en ideeën over seks. Toch moet de man uit Berlijn iets creatiever te werk gaan, vertelt hij tegen VICE.


Views

3k+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+

Likeability of 5

Zoals oma roti maakte: zo hoort het en niet anders

Foto van 'Milou van der Will'

24 FEB 2011

Hij was 4 toen hij vanuit Suriname in Nederland kwam wonen, 11 toen hij voor het laatst naar zijn geboorteland reisde. Voor de NCRV en voor zijn boek ging Ramon Beuk vorig jaar oktober voor een maand lang terug naar Suriname. Om het Surinamegevoel weer te voelen en om de cultuur letterlijk en figuurlijk te proeven. Want, natuurlijk, als Ramon Beuk ergens naartoe gaat, dan gaat het over eten.

Was het moeilijk om de balans te vinden tussen een reisprogramma en een programma over eten?

Het is het allebei niet echt, vooral in de montage was het wat dat betreft nog wel even zoeken naar wat we wilden overbrengen. Mensen kennen me natuurlijk van kookprogramma's, maar in Terug naar mijn roti gaat het over de beleving van Suriname als je er op reis bent, het gaat over de beleving van de cultuur. Toegegeven, de Surinaamse cultuur bestaat wel voor het grootste gedeelte uit eten.


like
user_a5c523dbc86a809dddb90b8687ec350dd5560ff4_avatar

Views

10k+