Kim wint 63.700 euro met 'het geluid'

11 oktober 2017 om 10:14 door Merel Driessen
Kim wint 63.700 euro met 'het geluid'
Het Geluid werd geraden in de ochtendshow van Mattie, Fien en Igmar. (Foto: ANP)

Eindelijk is het geraden: 'het geluid' van Q-music. Kim Stolk uit Pijnacker gaf woensdagochtend om 7:30 uur het goede antwoord. Ze won het recordbedrag van 63.700 euro.

178 pogingen

Wat het geluid dit keer was? Kim raadde het woensdag: ‘het vastklikken van het lipje van een fotolijstje.’ Al vanaf 1 augustus probeerden luisteraars van de radiozender het te raden. In totaal deden 178 mensen een poging om het geluid te raden.

 

Antwoorden die de luisteraars gaven waren onder andere: ‘het inklikken van een lange aansteker om kaarsen me aan te steken’, ‘een losgekomen toets in een toetsenbord klikken’ en ‘het vastdraaien van een snelkoppeling op een boormachine’. Ieder uur kwam er weer honderd euro bovenop het bedrag dat gewonnen kon worden.

Recordbedrag

Niet alleen de luisteraars hadden moeite het geluid te raden. Ook de DJ’s van Q-music wisten niet wat het geluid was. De radiozender liet zelfs blinden een poging wagen, omdat zij volgens wetenschappelijk onderzoek een beter gehoor zouden hebben. Ook kinderen faalden, waardoor het geluid tot recordhoogte steeg.

Nog nooit eerder won een luisteraar zo’n hoog bedrag met het spel. Mario Ploeger uit Renkum was de vorige luisteraar die een recordbedrag won. In 2011 verdiende hij 63.500 euro met zijn antwoord ‘een telefoon in een beschermhoesje klikken’.

Zo klonk het geluid:

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!