Brits afhaalrestaurant zet voor daklozen eten buiten

Brits afhaalrestaurant zet voor daklozen eten buiten

Met teksten als Share, Eat me en Enjoy moet duidelijk zijn dat het eten bedoeld is voor de mensen die geen eten kunnen betalen. / Bosu Body Bar

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

23 OKT 2017

Als dakloze zal het meer dan eens voorkomen dat je honger hebt, maar dat er geen eten voorhanden is. Deze honger wil een Brits afhaalrestaurant nu bestrijden. Zij zetten na sluitingstijd elke dag een aantal zakken met eten buiten voor daklozen.

Dat vertelt de zaak, genaamd Bosu Body Bar, op Facebook. Door teksten als „Share", „Eat me" en „Enjoy" op de zak weten de daklozen dat het eten gratis is en dat ze niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Het restaurant zegt op Facebook dat het de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen van de actie weten. „Als je iemand op de straten van Manchester of Didsbury ziet die er hongerig uitziet, laat ze dan weten waar ze een maaltijd in een zak kunnen vinden. Verspreid altijd de liefde", zo schrijft het bedrijf.

Succes

Het bericht wordt wereldwijd gedeeld en krijgt veel positieve aandacht. Dit heeft de eigenaren van de Bosu Body Bar ertoe bewogen om nog een actie voor daklozen te starten, met de naam The Bosu Project.

De bedoeling bij dit project is dat daklozen naast honger ook geen kou zouden moeten lijden in de winter. Dit keer vraagt Bosu zijn volgers om zakken met kleren te vullen. „Vul een kleine zak met wat kleren, misschien een hoed, een sjaal, een paar oude sokken of een trui die je niet meer nodig hebt. Breng hem naar onze winkel in Manchester of Didsbury en wij vullen hem met Bosu-eten. We zullen alle zakken doneren aan lokale goede doelen in Manchester die de zakken in de nacht kunnen verdelen."


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 12:20

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.

18 zakken verjaardagspost voor doodzieke Tobias

Tobias kreeg 18 zakken vol met verjaardagspost. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

28 NOV 2017

De doodzieke Tobias uit Zwolle had nog een laatste wens: veel kaartjes krijgen voor zijn twaalfde verjaardag. Die wens is dinsdag in vervulling gegaan. Door een oproep van zijn volleybalclub ontving hij 18 zakken vol verjaardagspost en 300 ballonnen.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat hij jarig is. Tobias heeft een hersentumor waar hij binnenkort aan zal overlijden.