Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

AH en Plus sturen spaaracties naar voedselbanken

Marjo de Klunder plaatste op 26 september een bericht op de tijdlijn van haar Facebook-account. Ze riep supermarkten op om hun spaaracties ook met de voedselbanken te delen, want kinderen uit arme gezinnen hebben geen mogelijkheid tot het verkrijgen van de verzamelitems van de spaaracties en zouden daarom niet met hun klasgenootjes mee kunnen spelen op het schoolplein. Het bericht werd bijna 13 duizend keer gedeeld.

Beste Jumbo… Albert Heijn… Jan Linders ….Plus …. super leuk al die spaaracties voor kinderen maar hebben jullie…

Posted by Marjo de Kunder on Tuesday, September 26, 2017

Gehoor

Het vele delen van het bericht heeft zijn effect gehad. Verschillende filialen van onder anderen de Albert Heijn, Plus en Jan Linders supermarkten geven gehoor aan de oproep van Marjo. Zij sturen dan ook plaatjes of andere speeltjes naar de plaatselijke voedselbanken.

Plus Benders schenkt 20 dozen smurfen & 5 dozen emoij's aan de voedselbank.Delen mag uiteraard

Posted by JUMBO Benders Blerick on Thursday, September 28, 2017

@AH Venlo Zuid doneerde vandaag de dierenplaatjes van hun aktie aan de Stichting Voedselbank Venlo ..hartstikke bedankt ….ook jullie zijn toppers!!!🖒🖒🖒

Posted by Marjo de Kunder on Friday, September 29, 2017

Ik wil graag iedereen bedanken die gehoor gaf aan mijn oproep…zoveel mooie reacties en acties….ik wordt er…

Posted by Marjo de Kunder on Thursday, September 28, 2017

Goed initiatief?

Veel mensen zijn zeer positief over de actie van Marjo. Toch zijn er ook een aantal kritische noten. Kinderen uit minder bedeelde gezinnen kunnen namelijk ook buiten bij de supermarkten vragen om de spaaracties, zoals zo veel kinderen doen. Ook wordt er geopperd dat het niet perse aan je inkomen hoeft te liggen of je kinderen aan de spaaracties mee kunnen doen of niet. Sommigen doen hun boodschappen bij supermarkten waar nooit een spaaractie loopt.

Men vraagt zich af of dit probleem nu echt zo groot is als wordt geopperd door Marjo. Toch is niemand op de actie tegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.