Likeability of 6

Vrouw huurt vliegtuig om 300 dieren te redden

Honden in een asiel. Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

26 SEP 2017

Wat doe je als je twee dagen de tijd hebt om honderden dieren te redden? Dierenliefhebber Sali Gear kwam met een creatieve oplossing: een vliegtuig huren.

Gear is eigenaar van Island Dog Rescue, een non-profitorganisatie gespecialiseerd in het redden van honden op de Amerikaanse Maagdeneilanden, waar zij is opgegroeid. Toen orkaan Irma flinke vernielingen aanrichtte op de eilanden, besloot zij elke dag 20 dieren naar de Verenigde Staten te vliegen. Er was echter een probleem: de volgende orkaan was alweer onderweg.

Nieuw plan

Met nog twee dagen te gaan tot orkaan Maria de eilanden zou bereiken, realiseerde Gear zich dat ze sneller moest handelen. Daarom besloot ze om alle 300 katten en honden in één keer in veiligheid te brengen. Haar oplossing? Een vliegtuig afhuren. Samen met een groep donateurs wist ze 94.000 euro op te halen voor het vliegtuig vanuit Miami en nog eens 4.230 voor andere benodigdheden.

Vorige week landden meer dan 300 dieren uit St. Croix, St. Thomas en St. John veilig in Norfolk, Virginia. Sommigen arriveerden in hokken met 'Ik heb Irma overleefd, maar ik ben nog steeds zenuwachtig, dus wees voorzichtig met mij' erop. Maar zelfs na het doorstaan van het natuurgeweld zijn de dieren nog goedgehumeurd. Volgens Chris Sjolund, manager van organisatie Hope for Life, zijn de dieren goed te adopteren. „Ze lijken allemaal blij. Zo zijn eilandhonden." De reddingsactie bleek net op tijd: het dierenasiel van St. Croix, waar 36 uur eerder katten en honden werden meegenomen, is vernield door de orkaan.

Uitgeput

„Ik deed het omdat het moest gebeuren", vertelde Gear tegen The Virginia Pilot. „Mensen hebben hemel en aarde bewogen om dit voor elkaar te krijgen." De dierenliefhebber gaf aan dat ze maar een paar uur paar nacht heeft geslapen in de laatste weken, maar het was het waard: „Ik ben emotioneel en fysiek uitgeput, maar op spiritueel gebied ben ik dat niet."


lollove
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_5841cde28204098f8736622378f47e5f607b9c8e_avataruser_1b1ddb782f5310cfa62af7c309d3b5114ab88f37_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Ondanks chaos en sneeuw ook lof voor NS

De NS had een monsterklus ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 14:05

Code rood. Daar sta je dan. Met je NS-hesje, portofoon en zakcomputer op een station met honderden gefrustreerde gestrande reizigers. Jij bent hun enige bron van informatie, maar de informatie die zij willen, heb jij vaak niet. Toch staan ze er wel om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Het Nederlandse spoorwegnet is zeer druk en complex, het is dus ook echt topsport om dit in goede banen te leiden. Wanneer een trein of wissel het laat afweten, kan dit het vervoer van het hele land platleggen. Maandag was het niet anders. Het was een chaos op het spoor en dat zorgde voor de nodige frustratie. Toch was er naast kritiek ook bewondering voor het hardwerkende NS- en Prorail-personeel.

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.