Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Good vibes 17 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Koala overleeft kilometerslange rit in wielkast

De wonderen blijken de wereld nog niet uit. Een koala was in het buitengebied van de stad Adelaide in Australië in de wielkast van een auto gestapt. En toen begon de auto te rijden, zonder dat de automobilist iets doorhad. Eén rit en zestien kilometer later ontdekte hij het dier en tot zijn verbazing leefde de koala ook nog.

De automobilist hoorde bij aankomst op de plaats van bestemming een jammerend geluid. Toen hij ging checken wat dat geluid veroorzaakte, ontdekte hij de koala. De bestuurder heeft meteen de dierenambulance gebeld. Toen die aankwam, hebben medewerkers direct het wiel losgehaald om het dier te bevrijden. Het beestje leek erg angstig, zat onder de smeer en was lichtgewond.

https://www.youtube.com/watch?v=KcEmx6HmioE

De automobilist is duidelijk verbaasd over het gehele incident en dat het dier nog steeds leeft: „Het is een bochtige weg bergafwaarts. De auto ging flink heen en weer."

Ongelofelijk

Ook een van de redders spreekt haar verbazing uit over het incident: „Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt. Het is ongelofelijk”, zo vertelt zij tegenover 9News. Het was wel duidelijk dat de koala geschrokken was van alles: „Ze huilde een beetje, ze was zeker in shock. Maar ik heb haar meteen naar de dierenarts gebracht.”

Het diertje heeft de naam Kelly gekregen, naar een van de redders. De hulpverleners hebben de koala weer teruggebracht naar de plek waar het verhaal begon: in de natuur. Ze is voor het laatst gezien toen ze in een boom lag te slapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.