Winkelier gaat ‘lekker vrijen’ in Turkije

11 augustus 2017 om 16:59 door Kasper Hermans
Winkelier gaat ‘lekker vrijen’ in Turkije
ANP

Het is een veelvoorkomend beeld deze weken: dichte winkels met briefjes op de deur. Daarop valt dan vaak te lezen van wanneer tot wanneer de eigenaren op vakantie zijn, maar deze Dordtse winkelier is wat uitgebreider in zijn omschrijving.

Vakantie

Of moeten we zeggen omschrijvingen? Liefst vijf papiertjes hangen er op de ramen van tabakzaak Le Duc. Eigenaar Ali Akdemir legt op ieder blaadje uit waarom hij van 31 juli tot 17 augustus niet in Nederland is.

„De reden dat de winkel vanaf 31 juli gesloten is, is dat ik lekker met mijn schatje op vakantie ga. Wij gaan op vakantie de volgende dingen doen: zwemmen, lekker eten, dansen, drinken, misschien de liefde bedrijven, mooie dingen bekijken, luieren, mensen ontmoeten en dan nog meer lekker eten en ook nog een cadeautje kopen voor wat mensen”, zo staat op een van de briefjes.

 

Lieve man verwennen

Een andere brief is juist weer geschreven vanuit het perspectief van zijn vrouw. „Ik heb mijn lieve man meegenomen naar het land van baklava en raki. Ik ga hem eens even goed verwennen, want hij is altijd zo lief voor mij.”

In een van de andere briefjes wordt Turkije omschreven als het land waar je ‘lekker kan vrijen’. Een ander briefje is juist weer heel officieel opgesteld en zo hebben ze alle vijf hun eigen draai.

Veel gelezen

Erick van Beek heeft een winkel tegenover Le Duc en ziet de humor van de briefjes wel in. „Ik dacht op een gegeven moment: wat is hij nu allemaal aan het ophangen? Toen ben ik zelf ook even gaan kijken. Het is wel leuk natuurlijk. Ze worden heel veel gelezen en er wordt hard om gelachen ook”, zegt hij tegenover het AD.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!