Papa Mark scoort YouTube-hit met uitpakken speelgoed

10 augustus 2017 om 15:59 door Jessica Heijmans
Papa Mark scoort YouTube-hit met uitpakken speelgoed
Foto ter illustratie: Colourbox

Wat je heb je nodig om een hit op YouTube te worden? Een zomerse single als Despacito, de danskunsten van Psy of wellicht een roedel schattige puppy's? Geen van allen als het aan de Nederlandse papa Mark Buissink ligt. Hij scoort namelijk met speelgoed.

Je kent ze vast wel, filmpjes waarin spullen worden uitgepakt en aan een online publiek worden getoond. Deze unboxingvideo's zijn niet alleen populair onder jongeren, ook peuters en kleuters zijn gebiologeerd door het uitpakken. Een van de populairste accounts is de Amerikaanse 'Disneycollector', met meer dan 9 miljoen abonnees. Het populairste filmpje - over de Play Doh Sparkle Princess - heeft maar liefst 556 miljoen weergaven.

 

Van scepticus naar ster

In Nederland hebben we onze eigen ster: de Rotterdamse vader Mark Buissink. Ooit was hij een scepticus met betrekking tot de filmpjes: „Het is toch een beetje gek dat volwassenen speelgoed uitpakken”, vertelt Buissink aan het AD. Toen hij er echter achterkwam dat de video's niet alleen geliefd zijn bij zijn dochter, maar ook bij kinderen van vrienden, kwam de omslag.

Aangezien zijn dochter alleen naar filmpjes uit het buitenland keek, besloot Buissink zijn eigen kanaal 'Family Toys Collector' te starten. Iedere week reviewt hij verschillende soorten speelgoed, zoals een knikkerbaan, een Hello Kitty-huis of een speelgoedkassa. Inmiddels zijn de meer dan 300 filmpjes al door ongeveer 61 miljoen mensen uit 200 verschillende landen bekeken. „Toen ik 100 kijkers had voor mijn eerste filmpje, was ik al superblij. Nu wil ik meer dan 10.000 kijkers per video. Ik heb 70.000 volgers, wil er graag 100.000 en 1 miljard views.”

 

Niet rijk

Ondanks dat de vader hoopt op stijgende kijkcijfers, hoeft hij er niet rijk van te worden. „Ik krijg wat geld voor de advertenties die voor mijn video’s te zien zijn. Daar koop ik nieuw speelgoed van. Ik wil alleen speelgoed laten zien, waarvan ik denk dat het leuk is voor kinderen. En stiekem vind ik het zelf leuk om er mee te spelen.’’ Of zijn kinderen er hebberig van worden? Zijn dochters in ieder geval niet. „Natuurlijk krijgen ze wel eens wat. Soms spelen ze er even mee en daarna stuur ik het op naar een kijker.’’

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!