Likeability of 5

Kapster is dertien uur bezig met depressieve klant

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

13 AUG 2017

Kayley Olson uit het Amerikaanse Ohio moest even slikken toen een depressief meisje op haar kappersstoel plaatsnam met de woorden ‘Scheer het allemaal maar af, ik heb de fut niet om mijn haar te verzorgen’.

Zwaar moment

„Ik heb een van de zwaarste momenten uit mijn leven beleefd”, schreef Olsen op haar Facebookpagina die al meer dan 180.000 is geliked. „Ik kreeg een 16-jarige meid over de vloer die al verschillende jaren met een depressie kampt. Ze voelde zich zo down en waardeloos dat ze zelfs haar haar niet meer kamde. Ze kwam alleen nog uit bed om naar de wc te gaan. Over een paar weken moet ze weer naar school, maar de klasfoto stond nu al op het programma.”

Olson wist het meisje ervan overtuigen dat de situatie nog te redden was, maar dat het wel even zou duren. Maar liefst dertien uur was Olson samen met een collega bezig om het kapsel van haar klant te redden. „Ze had het gehad met al die knopen in haar haar en vond zichzelf niets meer waard. Mijn hart brak toen ik dat hoorde, dit kind moest en zou haar lokken behouden. Gisteren zijn mijn collega Mariah en ik er acht uur aan bezig geweest en vandaag nog eens vijf uur. Maar we hebben dit mooie meisje weer laten lachen, ze heeft opnieuw het gevoel gekregen dat ze het waard is. Het laatste wat ze tegen me zei? 'Ik zal vandaag lachen op de klasfoto, je hebt me weer zelfrespect geschonken'.”

Knap meisje

De reacties die Olson krijgt zijn lovend. „Ik heb hetzelfde meegemaakt: ik sukkel met een bipolaire stoornis en ik heb ook een hele tijd mijn haar niet meer gekamd. Onthoud dat je er niet alleen voorstaat, knap meisje”, aldus ene Sarah-Lee.


lol
user_65ca1f1732a857a2443e9187c897d692eda49268_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

600+

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.

18 zakken verjaardagspost voor doodzieke Tobias

Tobias kreeg 18 zakken vol met verjaardagspost. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

28 NOV 2017

De doodzieke Tobias uit Zwolle had nog een laatste wens: veel kaartjes krijgen voor zijn twaalfde verjaardag. Die wens is dinsdag in vervulling gegaan. Door een oproep van zijn volleybalclub ontving hij 18 zakken vol verjaardagspost en 300 ballonnen.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat hij jarig is. Tobias heeft een hersentumor waar hij binnenkort aan zal overlijden.