Jarig in de dierentuin: van vis- tot ijstaart

8 augustus 2017 om 16:59 door Merike Woning
Jarig in de dierentuin: van vis- tot ijstaart
De reuzenpanda Xing Ya viert zijn vierde verjaardag in Ouwehands Dierenpark Rhenen. /ANP

Dierentuinen halen heel wat capriolen uit om de verjaardagen van hun dieren onder de aandacht te brengen bij hun bezoekers. Zo viert Ouwehands Dierenpark Rhenen dinsdag de vierde verjaardag van de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen met een speciale reuzentaart. We maakten een rondje langs nationale en internationale dierentuinen en zagen wat er door de jaren heel allemaal uit de kast werd getrokken om de dieren te feliciteren.

Lichtgevende taart voor jarige zeekoe

Beeld: AFP

Duikers leveren onder water een speciale taart met lichtjes af voor de jarige zeekoe Canola. Afgelopen 26 juli werd Canola 3 jaar in het wildlife park River Safari in Singapore. Bij de geboorte woog Canola 30 kilo, inmiddels is het meer dan 300 kilo. 

Fruittaart voor Trompita

Beeld: EPA

Op 19 februari van dit jaar werd Trompita de olifant 56 jaar in La Aurora Zoo in Guatemala stad. De taart die Trompita kreeg, bestond uit fruit. Overigens: Trompita heette eerder Bombi.

Mali krijgt brood/groentetaart 

Beeld: EPA

Mali, het vrouwelijke nijlpaard met de naam Mali, kreeg vorig jaar op 23 september een banner en een taart bestaande uit brood, groente, fruit en nog veel meer brood. Het dier werd 50 in de Dusit Dierentuin in Bangkok. Mali werd geboren in een dierentuin in Keulen en maakte een tussenstop in de Tilburgse dierentuin alvorens ze naar Thailand verhuisde. 

Uitpakken maar voor orang-oetan Menyaru

Beeld: EPA

De Sumatraanse orang-oetan Menyaru mocht zowaar voor zijn dertiende verjaardag in 2016 een cadeautje openen in de Melbourne Zoo in Australië. Wat er in het pakje zat, vertelt het verhaal niet, maar de kans dat het iets eetbaars is, is groot. Wel weten we zeker dat Menyaru later nog veggie cupcakes kreeg. 

Gorillatweeling snoept van groentetaart

Beeld: ANP

Gorillatweeling N'Kato en N'Hasa viert op 13 juni 2014 hun eerste verjaardag met een groentetaart in Burgers Zoo, al is van de taart op de foto bar weinig te zien: hij is zo goed als op. 

IJstaart voor ijsbeer

Beeld: EPA

Lili, de dochter van ijsbeer Valeska, vierde 11 december vorig jaar haar eerste verjaardag en werd getrakteerd op een ijstaart in de Zoo am Meer in Bremerhaven. Het ijsbeertje mocht daarnaast ook cadeautjes uitpakken. 
 

Een 1 voor de 1-jarige leeuwtjes

Beeld: EPA

Welpjes Joco (r) en Zari (l) krijgen op 26 maart 2012 een 1 in de dierentuin in de dierentuin in het Duitse Hannover.

Bietjes voor 100-jarige Leopold

Beeld: EPA

Leopold de reuzenschildpad uit de Seychellen eet ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag op 6 augustus 2010 een groentetaart met onder meer bietjes in de Hagenbecks Zoo in Hamburg. Leopold kan wel 180 jaar worden. 

Zeehond Else eet vistaart

Beeld: ANP

Zeehond Else werd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen op 18 juli 2008 voor haar vijftigste verjaardag getrakteerd op een heuse vistaart. Ze was destijds de oudste zeehond ter wereld in gevangenschap. In 2011 overleed ze. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!