Good vibes

Likeability of 5

Eindelijk: emoji met rood haar in de maak

Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

11 AUG 2017

Voel ik mij meer een brunette of blondine? Het is een vraag die roodharigen zich binnenkort niet meer hoeven te stellen. Hoogstwaarschijnlijk komt er in juni 2018 een emoji met rood haar.

Begin dit jaar meldden we al dat de Unicode Emoji Subcommittee vergaderde over de eventuele toevoeging van de roodharige emoticon. Nu zijn we weer een stapje verder: in de lijst met 67 nieuwe emoji voor 2018, die door Unicode-president Mark Davis is aangekondigd, staat een emoji met rood haar.

Ed Sheeran

Met de onthulling van de lijst komt ook een beeld van de emoji. Voor nu gaat het om een vrouw met golvend, rood haar – in de stijl van Jessica Chastain – en een mannelijke versie die is gebaseerd op zanger Ed Sheeran. Maar ook voor mensen met krullen, wit/grijs haar en mensen zonder haar is er goed nieuws: deze emoji-voorstellen staan eveneens in de lijst. Ook de fronsende drol, een held met cape, een 'feestgezicht' en een emoticon die het koud heeft zijn deel van de nieuwe collectie.

Het is nog heel even afwachten of de voorstellen definitief worden goedgekeurd door het Unicode Consortium, een organisatie met grote techbedrijven die een standaardlijst voor emoji samenstelt. De emoticons bevinden zich nu in de ‘draft candidate status’.

Protest

„Het ontbreken van een roodharige emoji is de meest gehoorde klacht in de laatste maanden”, stelde Jeremy Burge, oprichter van Emojipedia. Ook een petitie bleef niet uit. „Als je aangeeft dat je gaat diversifiëren, waarom voeg je dan geen roodharige emoji toe”, was de stelling.

Tot nu toe werd er echter geen gehoor aangegeven. Volgens de site ligt dat aan een aantal concurrerende opties. Op de blog van Emojipedia werd bovendien de vraag gesteld of het wel gerechtvaardigd is om een roodharige versie van elke emoji te maken omdat ‘maar’ 1 tot 2 procent van de populatie rood haar heeft.


like
user_738cd2d551f58806b3780ab4a5bcd9f1fe8f1abb_avatar

Views

300+

Dit is het gevaarlijkste standje voor een man

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sophie Moerman'

27 FEB 2016

Het mag geen geheim zijn dat de meeste mannen er niet vies zijn dat de vrouw bovenop zit tijdens de seks. Lekker relaxed, goed uitzicht; wat kan er mis gaan? Heel veel, als we de wetenschap moeten geloven.

Een stel wetenschappers in Brazilië heeft onderzoek gedaan naar de ‘gebroken penis’, en vooral wanneer je daar het meeste risico op loopt. Wat blijkt? Bij de welbekende cowgirl heb je de meeste kans dat de jongeheer in rare hoeken wordt gedrukt, waardoor hij (of nouja, het membraan in de penis) kan breken.


Views

700+

Deze man heeft een penis van 4,5 kilo

Deze man heeft een penis van 4,5 kilo

De Duitse Micha Stunz voelt zich een stuk beter met zijn grote fallus.

Foto van 'Metro'

11 MRT 2016

Het geslachtsdeel van Micha Stunz is gigantisch en hij vindt het „fantastisch”. De penis van de 45-jarige Duitser weegt maar liefst 4,5 kilogram, is bijna 23 centimeter lang en zo'n 14 centimeter dik.

Het mannelijk lid van Stunz werd zo groot met behulp van een penisvacuümpomp en siliconen injecties. Inmiddels weegt zijn snikkel ongeveer evenveel als een gemiddelde kat.

Dankzij zijn enorme fallus zegt Stunz zich los te hebben kunnen maken van de gevestigde rollen en ideeën over seks. Toch moet de man uit Berlijn iets creatiever te werk gaan, vertelt hij tegen VICE.


Views

3k+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

3k+

Foto: Colourbox

15 tekenen dat je ontvoerd bent geweest door aliens

Foto: Colourbox

Foto van 'Elena van Doorn'

10 JAN 2015

Heb je wel eens het gevoel dat je bekeken wordt? Heb je een ringend geluid in je oor? Ben je de herinnering van een aantal uren of misschien wel dagen kwijt? Dit zouden wel eens tekenen kunnen zijn dat je ontvoerd bent door aliens! Tenminste, volgens de website Humans are Free, waar zelfgeclaimde voormalig ontvoerden een lijst maakten van de tekenen van een ontvoering. We zetten de opmerkelijksten voor je op een rijtje.

Lees ook: Onderzoekers: Aliens vinden via beweging

1. Het horen van tikkende of zoemende geluidenEn dan vooral net voordat je naar bed gaat.


Views

1k+