Zeldzaam: witte tijger krijgt vierling in China

14 juli 2017 om 16:34 door Lisa Vermeij
Zeldzaam: witte tijger krijgt vierling in China

In China is in de Wild Animal World Zoo in Jinan een witte tijger bevallen van een vierling. De trotse moeder genaamd Niu Niu is op 23 juni bevallen van de welpjes.

Drie welpen worden al door hun moeder gevoed. Het vierde welpje ‘Qun Qun’ is nog niet sterk genoeg en wordt door dierenverzorgers gevoed. De tijgers hebben veel aandacht nodig, maar een dierenverzorgster Zhang Qinmei heeft laten weten dat de pasgeboren welpjes heel gezond groeien.

Wereldwijd nog maar 200 witte tijgers

De witte tijger is een subsoort van de bedreigde Bengaalse tijger. Wereldwijd zijn er ongeveer 200 witte tijgers in de wereld. De wilde witte tijgers zijn uitgestorven. De nog bestaande witte tijgers zijn allemaal in gevangenschap gefokt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!