Nederlander (28) trouwt met Maleisische prinses

17 juli 2017 om 16:04 door Metro
Nederlander (28) trouwt met Maleisische prinses
Foto ter illustratie: Colourbox

Maleisië viert binnenkort een koninklijk feest met een oranje tintje. Prinses Tunku Aminah stapt in het huwelijksbootje met Nederlander Dennis Verbaas, oftewel Dennis Muhammad Abdullah.

 

De 28-jarige Lissenaar bekeerde zich een paar jaar geleden tot de Islam. Hij trouwt op 14 augustus met Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de enige dochter van de Maleisische sultan Ibrahim Iskandar. Dit meldt de NOS.

Azië

Voor zijn vorige werk, hij was fotomodel, was Dennis veel in Azië te vinden. Zijn aanstaande vrouw deed een modeopleiding en daar zouden de twee elkaar weleens van kunnen kennen. Inmiddels staat Dennis niet meer voor de camera, maar heeft hij een marketingbaan bij een voetbalclub in Singapore.

 

Ooit droomde Dennis van een carrière als profvoetballer, zo blijkt uit een oud artikel van Lisse Vandaag. Hij speelde in FC Lisse A1, maar werd tijdens een wedstrijd getroffen door een hartritmestoornis. Een ambulanceverpleegkundige die op dat moment toevallig aanwezig was, redde Dennis’ leven.

Dennis en Tunku Aminah hebben vóór hun bruiloft op 14 augustus nog een flink programma voor de boeg, met allerlei traditionele plechtigheden. Het Maleisische volk zou enorm uitkijken naar de trouwerij.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!