Nederlander (28) trouwt met Maleisische prinses

Nederlander (28) trouwt met Maleisische prinses

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Metro'

Maleisië viert binnenkort een koninklijk feest met een oranje tintje. Prinses Tunku Aminah stapt in het huwelijksbootje met Nederlander Dennis Verbaas, oftewel Dennis Muhammad Abdullah.

De 28-jarige Lissenaar bekeerde zich een paar jaar geleden tot de Islam. Hij trouwt op 14 augustus met Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de enige dochter van de Maleisische sultan Ibrahim Iskandar. Dit meldt de NOS.

Azië

Voor zijn vorige werk, hij was fotomodel, was Dennis veel in Azië te vinden. Zijn aanstaande vrouw deed een modeopleiding en daar zouden de twee elkaar weleens van kunnen kennen. Inmiddels staat Dennis niet meer voor de camera, maar heeft hij een marketingbaan bij een voetbalclub in Singapore.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Ooit droomde Dennis van een carrière als profvoetballer, zo blijkt uit een oud artikel van Lisse Vandaag. Hij speelde in FC Lisse A1, maar werd tijdens een wedstrijd getroffen door een hartritmestoornis. Een ambulanceverpleegkundige die op dat moment toevallig aanwezig was, redde Dennis’ leven.

Dennis en Tunku Aminah hebben vóór hun bruiloft op 14 augustus nog een flink programma voor de boeg, met allerlei traditionele plechtigheden. Het Maleisische volk zou enorm uitkijken naar de trouwerij.


Views

200+

Agent twijfelt minutenlang met boete voor sneeuwauto

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Een agent keek afgelopen nacht even raar op, toen hij in Montreal (Canada) op een heuse sneeuwauto - met een in de buurt gevonden ruitenwisser - stuitte. De wagen stond namelijk op een plek geparkeerd waar dat eigenlijk niet mocht, maar de man kon niet direct ontdekken of het een echte wagen betrof.

Paar minuten

Het duurde een paar minuten voordat hij tot de conclusie kwam dat de auto niet echt was, maar hij kon de moeite van de maker wel waarderen. Daarom schreef hij alsnog een boete uit.

Op het papiertje waarop normaal gesproken staat hoe hoog je boete is en waarvoor, was er ditmaal ruimte voor een compliment. „Dit was het hoogtepunt van onze avond.”

Back to the Future

Kunstenaar Simon Laprise was de bedenker van dit stukje straatkunst.. „Het was een prachtige dag, dus besloot ik om aan de slag te gaan met de berg sneeuw." Bovendien bouwde Laprise niet zomaar een sneeuwauto, maar werkte hij aan de DeLorean DMC, beter bekend als de wagen uit de films van Back to the Future. Maar of de agent dat doorhad, is uiteraard de vraag.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

47

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

200+

Likeability of 5

Ouder echtpaar mag toch samenwonen

Afbeelding ter illustratie / Colourbox

Foto van 'Merel Driessen'

Begin januari kwamen ze in het nieuws: Jo en Hennie Lankhaar, allebei 94 jaar, uit Genderen. Ze dreigden na een huwelijk van 72 jaar uit elkaar te worden gehaald. Maar nu hebben ze te horen gekregen dat ze toch mogen samenwonen.

Oud vuil

Na het goede nieuws kunnen Jo en Hennie dan eindelijk opgelucht ademhalen. Begin januari vertelden ze aan het AD dat ze als oud vuil aan de kant werden gezet. Na de zoveelste val belandde Jo als logé in een verzorgingshuis en kwam het echtpaar tot de conclusie dat Hennie niet meer voor Jo kon zorgen.

Jo en Hennie woonden tot dan toe zelfstandig, maar dat lukte niet meer voor Jo. Het was alleen niet mogelijk om met z’n tweeën in een verzorgingshuis opgenomen te worden, waardoor het echtpaar uit elkaar dreigde te worden gehaald. „Die vreselijke angst dat wij straks niet meer bij elkaar kunnen wonen, maakt mij geestelijk kapot”, vertelde Hennie aan de krant.

Urgentieverklaring

Om toch samen te kunnen wonen in een verzorgingshuis, hadden de twee een urgentieverklaring nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Een appartement stond al voor ze klaar, maar zonder de verklaring kwamen ze er niet in.

Na wat gesteggel met het CIZ heeft het echtpaar dan eindelijk de verlossende mededeling gekregen dat ze urgentie is toegekend. Nu mogen ze dan toch samenwonen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

81

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

51

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Zieke fan verblijd met bezoek Rico Verhoeven

Zieke fan verblijd met bezoek Rico Verhoeven

Rico Verhoeven. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Rico Verhoeven heeft een doodzieke fan een droomdag bezorgd door bij haar langs te gaan. Manon, die aan kanker lijdt, kreeg woensdag de kans om de kickbokser in het ziekenhuis te ontmoeten.

„Manon had één laatste droom en dat was dat ik haar zou bezoeken in het ziekenhuis en dat de kampioen haar in zijn armen zou dragen. Dus dat hebben we gedaan en dat bracht een grote lach op haar gezicht”, vertelt Verhoeven op Instagram.

Speciaal moment

Volgens de kickbokser was de ontmoeting met de kankerpatiënt bijzonder. „Het was een heel speciaal moment toen ze me vertelde dat ze geen pijn voelde en niet buiten adem was toen ik er was. Ik kan niet in woorden vatten hoe het is om zo'n impact op iemands leven te hebben.”

In mei van 2016 deed Florence Welch van Florence +The Machine al iets vergelijkbaars. De zangeres ging naar een zieke 15-jarige fan, ook kankerpatiënte, toe en zong haar toe.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

41

Brabants gezin alle drie op dezelfde dag jarig

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Ze zullen elkaar er niet op uitgezocht hebben, maar het Vughtse stel Job en Kirsten is op dezelfde dag jarig. Deze 7 januari werd hun verjaardag nog eens extra speciaal.

Groots gevierd

Het koppel werd namelijk verblijd met de geboorte van hun dochter: Fayén. Nu zijn dus vader, moeder en dochter allemaal op dezelfde dag jarig, iets dat vanaf 2019 ongetwijfeld groots gevierd gaat worden in de familie.

Al verwachten Job en Kirsten dat voorlopig de nadruk niet op hun zal liggen op 7 januari. „Waarschijnlijk vieren we alleen nog maar haar verjaardag”, vertellen ze tegenover Omroep Brabant.

Grote verrassing

Overigens was het een grote verrassing dat Fayén op 7 januari uit de buik wilde. Ze was eigenlijk uitgerekend voor februari. „Maar 6 januari begonnen ineens de weeën. We hebben het verjaardagsfeestje toch maar afgezegd."

„We wisten natuurlijk wel dat onze verjaardag langs zou komen, maar omdat er een maand verschil tussen zit, hebben we er nooit over nagedacht dat dit zou kunnen gebeuren", aldus Job en Kirsten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Likeability of 5

Politie zamelt spullen in voor mishandeld gezin

Foto van 'Ingelise de Vries'

De politie uit het Engelse Hull heeft een kleuter aldaar een stukje gelukkiger gemaakt. Het kind moest samen met de familie vluchten voor huiselijk geweld en kon niets meenemen. De politie zamelde onder meer speelgoed in voor de ontheemde kleuter.

Geen kleding en schoenen

Geen van de familieleden die moest vluchten had kleding en schoenen. De kleuter had daarnaast ook geen speelgoed. Toen de agenten van het bureau van de zaak hoorden, twijfelden ze geen moment en besloten ze spullen in te zamelen. Binnen twaalf uur wisten de agenten drie auto’s vol met spullen voor de familie bij elkaar te krijgen.

Vluchten

,,Gisteren hadden we te maken met een familie die moest vluchten voor huiselijk geweld”, schrijft de politie op Twitter. ,,Ze hadden geen kleding, schoenen of speelgoed voor een kleuter. Minder dan twaalf uur later had het personeel op Osborne Street genoeg spullen bij elkaar verzameld om drie auto’s mee te vullen!”

Allerlei soorten huiselijk geweld

,,Mishandeling komt voor in allerlei soorten en maten”, vertelt een woordvoerder van de Humberside Police aan de Hull Daily Mail. ,,Het gaat niet alleen om fysiek geweld. Controlerend gedrag kan net zo gevaarlijk en onaangenaam zijn. Het kan ervoor zorgen dat je je geïsoleerd voelt van familie en vrienden. Als iemand een dagelijks item als je telefoon of geld van je afpakt, kan dat je zelfvertrouwen flink deuken. Dat gedrag hoef je niet te pikken.”


like
user_287a6ddc8d93be51557f473e719c219751d4b791_avatar

Views

100+