Franse fanfare speelt Daft Punk voor Trump en Macron
Likeability of 5

Franse fanfare speelt Daft Punk voor Trump en Macron

Foto: EPA/IAN LANGSDON

Foto van 'Jessica Heijmans'

15 JUL 2017

Een fanfare statig en ouderwets? Niet als het aan de Fransen ligt. De militaire fanfare wist de toeschouwers van een parade, onder wie Donald Trump en Emmanuel Macron, te verrassen met een swingende medley van Daft Punk-klassiekers.

Vanuit de eretribune kijken Donald Trump en Emmanuel Macron naar een uren durende parade ter ere van de Franse nationale feestdag. Aan de parade nemen meer dan 3700 militairen en ruim 200 voertuigen deel. Op het einde van het militaire defilé heeft de fanfare nog een verrassing in petto.

Na iets meer dan een minuut zette de fanfare plots een Daft Punk-medley in. Al snel volgt een lach op het gezicht van de Franse president. Trump bljift in de eerste instantie stoïcijns voor zich uitkijken, maar op het einde blijkt ook hij de act met de hits van het Franse house- en electroduo zeker te kunnen waarderen: er volgt een luid applaus.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Bezoek Trump

Macron mag dan net president zijn geworden, Trump en hij hebben elkaar inmiddels al drie keer ontmoet. De Amerikaanse president was ditmaal in Parijs ter ere van de deelname van de Verenigde Staten aan de Eerste Wereldoorlog, nu honderd jaar geleden. De presidenten dineerden samen met hun wederhelften in restaurant Jules Verne en bespraken onder meer de toekomst van Syrië.

De staatshoofden leken hun verschillende standpunten met betrekking tot het Klimaatverdrag even naast zich neer te leggen: de twee namen zelfs afscheid met een korte omhelzing.

Bastille

Op 14 juli wordt de nationale feestdag van Frankrijk gevierd, ook wel quatorze juillet genoemd. Op deze dag wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht; in het specifiek de dag dat de Bastille-gevangenis werd bestormd. Voor Frankrijk had de feestdag dit jaar ook een schaduwzijde. Vorig jaar werd de stad Nice getroffen door een terroristische aanslag. Een vrachtwagen reed toen met een vrachtwagen de menigte in en doodde daarbij 86 mensen. President Macron zal op vrijdag een herdenking bijwonen.


like
user_d16a408fe4f633bef3ddb4d7a05cc14f2b341e38_avatar

Views

56

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Foto: Pexels

Man (77) stuurt al 39 jaar dezelfde Valentijnskaart

Foto: Pexels

Foto van 'Sanne van Rij'

14 FEB 2018

Een 77-jarige man uit Amerika hoeft met Valentijnsdag in ieder geval niet té lang na te denken over een gepast geschenk: hij stuurt namelijk al 39 jaar dezelfde kaart naar zijn vrouw. De kaart blijft daarbij identiek, maar de hoeveelheid boodschappen verandert – hij schrijft er elk jaar één bij. Inmiddels bezit zijn vrouw Valerie een kaart vol kleine liefdesberichten.

Romantic husband

De eerste versie van de kaart ging de deur uit in 1979, zes jaar nadat Ken Myers met zijn vrouw trouwde. Hij creëerde het kunstwerkje zelf, omdat hij destijds nog als kaartenontwerper werkte. Hij werkte zo’n tien jaar in die industrie en ontwierp honderden kaarten, ook voor grote bedrijven als Hallmark. Toen hij eenmaal voor de tweede keer dezelfde kaart aan zijn vrouw gaf, begon hij het als een traditie te beschouwen. Hij ziet zichzelf graag als een ‘romantic husband’, en daar draagt zo’n kaartje (inderdaad) dubbel en dwars aan bij.

Foto: Metro UK

Foto: Metro UK

Nog wat jaren te gaan

Het stel heeft inmiddels vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen (!). Wat betreft de verdere invulling van de feestdag zijn ze duidelijk: dat wordt gewoon een kwestie van lekker eten en het uitwisselen van kaarten. Vraag blijft: is die beruchte Valentijnskaart inmiddels niet vol aan het raken? Nee hoor, zegt Ken: “There’s room for many more. It got plenty of years left in it yet.” En zó horen we het graag.


Views

5

Likeability of 5

Collega's doen alleenstaande vader auto cadeau

Foto: Pexels

Foto van 'Cerise van Vliet'

14 FEB 2018

Een werkdag begint voor de 21-jarige alleenstaande vader Trenton Lewis om vier uur 's ochtends. De Amerikaan woont 18 kilometer bij zijn werk in Arkansas vandaan. Dat is op zich niet zo'n probleem, maar wel lastig als je geen auto hebt.

Iedere ochtend liep Trenton vanaf zijn huis naar zijn werk bij UPS, achttien lange kilometers, zeven maanden lang. Natuurlijk was de situatie niet ideaal maar het was niet anders. Zijn benen deden pijn, hij moest extra vroeg opstaan maar deed het allemaal om zijn baan niet te verliezen. Zijn 14 maanden oude dochter Karmen is namelijk afhankelijk van haar hardwerkende vader. „Mijn trots is sterk" vertelde hij aan CNN. „Wat zij ook nodig heeft, ik ben de persoon die het haar moet geven."

Hij vertelde dan ook aan niemand in wat voor situatie hij zat, maar toen collega's van de jonge vader toch lucht kregen van het bijzondere verhaal besloten zij een hartverwarmende actie op touw te zetten. Doneer en geef Trenton een auto. Op 3 februari vroegen ze hem naar een korte meeting te komen. Loyaal als de man is, stond hij nietsvermoedend met al zijn collega's op de parkeerplaats.

Goede mensen

Een collega houdt een praatje, waarin hij duidelijk maakt dat je goede dingen overkomen als je met goede mensen omgaat. Uiteindelijk haalt hij de magische sleutels uit zijn zak en de verbazing is van Trentons gezicht af te lezen. „Ik was zo emotioneel, ik kreeg bijna een hartaanval" vertelt hij. Maar hoe wisten zijn collega's van zijn situatie? Dat is 'de schuld' van Patricia Bryant oftewel 'Mama Pat'.

Zij is binnen het bedrijf een soort moederfiguur dat voor iedereen zorgt en waar iedereen mee kan praten. „Ze was als een moeder voor me" zegt Trenton. „Zij werd verdrietig toen ze erachter kwam dat ik naar werk liep." Patricia en haar man startten stiekem de inzameling onder collega's. Het bedrag dat mensen over hadden was niet gering en binnen de kortste keren had het stel tweeduizend dollar bij elkaar. Hiermee konden ze een auto kopen.

Emotioneel

Het moment dat Trenton zijn auto te zien krijgt, werd live gestreamd op Facebook. De emotionele nieuwe eigenaar probeert niet te huilen. Zijn collega's maken daarop direct de grap dat de man nu natuurlijk gaat zitten huilen in de privacy van z'n nieuwe auto. Hij is ze ontzettend dankbaar. En het eerste ritje? Dat was met zijn dochtertje, ze gingen samen wat eten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_37ed81ff5c4e8929d7c4585de8c9bc9e69bbd4c9_avatar

Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Kunstenares maakt exacte replica's van honden

Foto: Pexels

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 FEB 2018

Kunstenares Linda Facci weet haar creativiteit op een wel heel bijzondere manier te uiten. Zij maakt exacte replica's van honden, zodat de trouwe viervoeters een 'mini me' hebben om mee te spelen of omdat het baasje een eeuwig aandenken wil aan het overleden dier.

Met naald, draad en stukjes vilt maakt Facci de mooiste knuffels die ook nog eens echt op hun voorbeeld lijken. En dat heeft ze allemaal zelf geleerd. Met een klein naaldje peutert ze uren door. Soms ligt ze 's nachts wakker omdat de hond toch niet helemaal op het origineel lijkt en piekert ze over hoe het beter kan, maar het resultaat mag er dan ook zijn...

In eerste instantie hield Facci zich bezig met het tekenen van cartoon honden. Tot een vriendin haar een keer vroeg of ze geen replica kon maken van haar hond. Zo gezegd zo gedaan en ondertussen is het haar specialiteit. Ze heeft een Instagrampagina met meer dan 14.000 volgers, je kunt haar viltdieren online bestellen en ze is beter dan ooit tevoren.

Facci heeft één doel voor ogen als ze de beestjes in elkaar zet: „Ik wil dat ze de doos openen en hun beste vriend weer zien. Het moet zo realistisch mogelijk zijn. Mensen vertellen mij weleens dat ze tranen in hun ogen krijgen als ze hun hond weer zien. Dat is super lief en ik houd van wat ik doe."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

17

Lerares adopteert leerling die in armoede leeft

Lerares adopteert leerling die in armoede leeft

Lerares adopteert leerling die in armoede leeft. Foto: Colourbox

Foto van 'Bregje Simons'

9 FEB 2018

Een rumoerige jongen zorgde er bijna voor dat de 26-jarige Chelsea Haley stopte met lesgeven. Maar niet veel later adopteert ze hem en worden hij en zijn broertje haar zoontjes.

Vloek van haar carrière

Haley verhuisde vanuit Georgië naar Louisiana en sloot zich aan bij Teach for America. Ze ging daar les geven op een school waar vooral leerlingen zitten die opgroeien in armoede. De vierde klasser Jerome Robinson was de vloek van de carrière van zijn jonge lerares. ,,Op sommige momenten was zijn gedrag zo slecht dat ik dacht dat ik geen lerares kon zijn”, vertelt ze aan CNN.

Droom

De schooldirecteur vroeg haar of ze Jerome een beetje in de gaten wilde houden, omdat hij zo zich zo rebels gedroeg. Door het vele contact dat de twee daardoor kregen, bouwden zij een bijzondere band op. Op die manier kwam ze te weten dat de 12-jarige leerling en zijn anderhalf jaar oude broertje net hun vader en kleine zusje zijn verloren. Een aantal nachten later droomde Haley dat ze de moeder werd van Jerome. En het was niet alleen Haley die daar over nagedacht had, zo legt ze uit: ,,De volgende dag vroeg Jerome zelf of hij bij mij kon komen wonen.”

Permanente voogdij

De volgende dag ging de lerares eten bij Jerome, broer Jace en hun moeder. Haley legde haar uit dat ze haar derde jaar als docent zou afmaken en daarna van plan was om terug te keren naar Georgië. ,,Je mag teruggaan'', zei de moeder tegen Haley. ,,Maar beloof me dan dat je Jerome en Jace met je meeneemt.''

Haley diende in december 2015 papieren in voor permanente voogdij over Jerome. Later diende ze papieren in om ook Jace te adopteren. ,,Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 24ste een alleenstaande moeder zou zijn, vooral niet van twee jongens. Maar ik zou het niet meer anders willen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

14

Het allereerste sterrendiner voor hulphonden

Het allereerste sterrendiner voor hulphonden

Het allereerste sterrendiner voor hulphonden. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

9 FEB 2018

Elke hond verdient zo nu en dan iets extra's, maar zeker hulphonden die van essentieel belang zijn in het leven van hun baasje. Om meer steun en aandacht te vragen voor de inzet en opleiding van hulphonden organiseert Stiching Hulphond Nederland samen met Royal Canin het allereerste sterrendiner voor honden én hun baasjes: het Hulphond Doggie Dinner. 

Voeding op maat

Een selecte groep honden en hun baasjes kunnen op 22 maart bij het Hulphond Doggie Dinner aanwezig zijn. Onder hen ook enkele bekende Nederlanders, waaronder Anita Witzier, Anky van Grunsven en Frits Wester. Speciaal voor de trouwe en behulpzame viervoeters zal een voedingsexpert van Royal Canin hondenvoeding op maat serveren. De baasjes krijgen van restauranthouder en chefkok Ron Blaauw een exclusief diner.

Doggie Diner donaties

De vraag naar hulphonden is momenteel groter dan het aanbod. Bovendien is er veel geld nodig om nieuwe hulphonden goed te kunnen opleiden. Het Doggie Diner is daarom ook een manier voor Stichting Hulphond Nederland om geld op te halen, want hondenliefhebbers maken kans op kaarten voor het Doggie Dinner door een donatie te doen. De teller staat nu op bijna 500 euro.

De locatie voor het Doggie Diner is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

2

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Veel geld ingezameld voor afgebrande zorgboerderij

Een boerderij. Beeld ter illustratie: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

9 FEB 2018

Het is een moeilijke week voor zorgboerderij De Locatie. Afgelopen dinsdag brandde de boerderij af. De eigenaren zijn een doneeractie begonnen en hebben inmiddels al bijna 5.000 euro opgehaald.

Geen hoge verzekering

Woensdag is de actie begonnen. ,,Onze verzekering is niet zo heel hoog. Er moeten echt wel wat centjes bij om weer te kunnen bouwen”, vertelt directeur Bernadette van den Akker aan Omroep Brabant. De boerderij in Vlijmen ging volledig in vlammen op.

Niet alleen de eigenaren zetten zich in om de boerderij te herbouwen, ook gasten van de zorgboerderij nemen initiatief. De moeder van Tibo, een 14-jarige jongen die elke zaterdag naar de boerderij gaat, is ook een actie begonnen. Op carnavalszondag worden tijdens de jeugdoptocht ook nog eens flyers uitgedeeld waarin mensen worden opgeroepen een steentje bij te dragen.

Een goede buur

Het gebouw fungeerde onder andere als dagopvang voor jongeren. Ook was er naschoolse opvang en konden kinderen die extra aandacht nodig hebben in het weekend terecht. Gelukkig is niet alles verloren: tot De Locatie is herbouwd, kunnen de mensen die er normaal komen terecht in de paardenstal van de buren.


Views

1

Voormalige zwerfpups reizen wereld over met baasje

Foto: Instagram @jordankahana

Foto van 'Elselotte Smink'

1 FEB 2018

Er wordt in de volksmond weleens gerept over een ‘hondenleven’, in de zin van een ellendig bestaan. Maar dat dit vaak eerder het tegenovergestelde betekent, bewijst het verhaal van deze honden. De viervoeters hebben een bestaan waar veel mensen maar al te graag mee zouden willen ruilen.

Ze werden in december 2016 gevonden door de reislustige Jordan Kahana, die op dat moment de Sonorawoestijn in Noord-Amerika aandeed. Op een verlaten weg zag hij de twee kleine honden zitten. Jordan twijfelde geen seconde en bracht de dieren naar een dierenarts, waar ze behandeld werden voor uitdroging. Daarna werden ze geadopteerd door de reiziger en sindsdien reist het trio heel wat kilometers af.

Jordan heeft Sedona en Zeus (zo noemde hij de viervoeters) al meegenomen naar 35 verschillende staten in Amerika, in totaal meer dan duizenden kilometers. Wel enigszins binnen de landsgrenzen, want vliegen werd een stukje lastiger met de dieren in zijn kielzog.

Beroemd op Instagram

Afgezien van de enorme levensverandering die de inmiddels grote en schijnbaar kerngezonde honden doormaakten, zijn ze ook nog eens beroemd geworden. Jordan, die zijn baan opzegde om meer te kunnen reizen, deelt namelijk de liefste foto’s van zijn adventure squad op Instagram en plaatst zo nu en dan video’s op YouTube. Dat kijkt heerlijk weg:

Instagram @jordankahana

Instagram @jordankahana

Instagram @jordankahana

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+