Good vibes

Likeability of 5

Camera videoMini-rockers nu mét zangeres in halve finale HGT

De oproep van Wytze (10) voor een zanger of zangeres heeft gewerkt./still

Foto van 'Constance van Amstel'

16 JUN 2017

De jonge rockers van band Black Swords zijn vrijdagavond terug op het podium van Holland's Got Talent én nemen daarbij een zeer stoere nieuwe frontvrouw mee. Dat is de zien in een voorproefje op de halve finale van het RTL 4-programma.

Tijdens de auditie van Brabantse rockband in april van dit jaar vroeg jurylid Chantal Janzen zich na het optreden, waarbij ze een muzikale versie van Smells Like Teen Spirit van Nirvana lieten horen, af waarom de muzikanten geen zanger hadden. 'Die hebben we nog niet', luidde het simpele antwoord van de 10-jarige gitarist Wytze.

Jurylid Gordon stelde daarop voor om een oproepje te doen en dat heeft kennelijk gewerkt: de jongens hebben een stoere zangeres gevonden met wie ze vanavond een gooi doen naar een plaatsje in de finale van Hollands Got Talent. Die zie je vrijdag om 20.30 uur op RTL 4.

LEES OOK


love
user_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avatar

Views

65

Romantisch is de actie van de Zutphenaar zeker. Foto: Unsplash

Romantische Zutphenaar zoekt leuke vrouw via poster

Romantisch is de actie van de Zutphenaar zeker. Foto: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Romantischer dan dit ga je het niet krijgen: een man uit Zutphen heeft posters door de stad opgehangen om misschien wel de liefde van zijn leven terug te vinden. Ze ontmoetten elkaar op zaterdag 14 april en hij had gewild dat hij nog nader kennis met haar had kunnen maken, schrijft hij op de poster.

Ontmoeting

Ze beklommen samen de toren van de Nieuwstadskerk, schrijft de Zutphenaar. „Jij, een jongedame met halflang blond haar en blauwe ogen en ik, een man met zwart (en grijs) haar en bruine ogen. En allebei met een witte bouwhelm.” Ze hadden ‘kort, aangenaam contact’, maar tot een verdere ontmoeting kwam het niet.

Vrouw van de toren gezocht

Wie de romanticus precies is weten we niet, maar mocht jij jezelf nou herkennen in dit verhaal, kun je ‘m –heel gepast- mailen op manvandetoren@gmail.com. Hij vraagt daarbij dan weer wél heel slim om een recent fotootje van jezelf bij te voegen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

2

Oplossing voor bloedheet tentje tijdens festivals

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ook zo’n liefde voor al die zomerfestivals? Dan heb je vast ook te maken gehad met een bloedheet tentje. Je doet amper een oog dicht en je drijft er veel te vroeg weer uit. Gelukkig is de oplossing deze zomer dichtbij.

Anti-hitte tent

Twee Nederlanders hebben een ‘anti-hitte tent’ uitgevonden. Deze moet ervoor zorgen dat je onder élke weersomstandigheid kan slapen als een roosje. Als je natuurlijk ook goede oordoppen meeneemt.

Wouter van der Meij en Benny Wessels presenteerden hun idee tijdens de ‘StartupDelta Summit’, een bijeenkomst in Arnhem van 2500 ambitieuze mensen met een persoonlijk toekomstidee.

Wouter vertelt tegenover de Gelderlander dat hij op het idee kwam toen hij de tent uitbrandde van de hitte tijdens een muziekfestival in Hongarije. Hij is toen snel gaan nadenken over een manier om ‘niet helemaal ziek van het festival terug te komen’.

Ohnana

Wat de tent uiteindelijk een stuk koeler bleek te maken? Aluminium over de tent heen spannen. Vervolgens is het duo aan de slag gegaan met het ontwikkelen van dit soort verkoelende tenten, waarbij de temperatuur op 13 graden onder de buitentemperatuur blijft.

Er zijn twee types van de Ohnana, zoals de tenten zijn genoemd: ze kosten 100 en 150 euro. Ohnana is afgeleid van het woord Ohana’s, wat familie betekent in Hawaii.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

2

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

500+

Likeability of 5

Balen! Moeder van dertien zonen krijgt nog een zoon

Alweer een zoon/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

19 APR 2018

Al veertien keer werden ze vader en moeder, maar Kateri en Jay Schwandt uit Michigan hebben nog geen een dochter. Kateri beviel woensdag alweer van haar veertiende zoon.

Ruim twintig jaar

Er zit een behoorlijke kloof in leeftijd tussen de jongste en de oudste telg van de Schwandt-familie. De oudste is inmiddels namelijk al de twintig jaar gepasseerd en gaat dus al studeren, terwijl zijn jongste broertje net zijn eerste fles krijgt.

Tijdens de eerste zwangerschappen vroegen Kateri en Jay Schwandt steeds om het geslacht van hun aanstaande baby, maar bij latere zwangerschappen durfden ze dit niet meer te doen.

Eerder dit jaar werd Jay door lokale media al geïnterviewd, toen zijn vrouw weer zwanger bleek. Hij stelde dat hij hoopte dit keer een dochter te krijgen, maar verwachtte niet dat dat ging gebeuren.

Groot gezin

Een gezin met veertien zie je tegenwoordig - zeker in de westerse wereld - niet heel vaak meer, maar Kateri komt zelf ook een gezin met zestien leden. Ze zegt dan ook enorm van grote gezinnen te houden. Dus wie weet... zit er ooit nog wel een dochtertje in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


like
user_72e22088e024c7854d043aa75052cd0afa61754d_avatar

Views

24

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

100+

Foto: ANP

Autistisch jongetje bouwt grootste lego-Titanic ooit

Foto: ANP

Foto van 'Sanne van Rij'

18 APR 2018

De allergrootste Titanic van lego ter wereld bouwen? Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch lukte het de 10-jarige Brynjar uit IJsland om een schip van maar liefst 6 meter te bouwen. Het jongetje, dat autisme heeft, deed vijf jaar over de klus, meldt Daily Mail.

56.000 stukjes

Het schip wordt nu in allerlei internationale musea getoond. Brynjar kwam op het idee na een bezoekje aan de zee én Legoland, waar hij allerlei grote constructies spotte. De jongen is nu 15 en heeft 700 uren, in totaal 11 maanden, besteed aan het maken van het kunstwerk. Hij had daarvoor 56.000 stukjes lego nodig. Om het project voor elkaar te krijgen, kreeg hij hulp van zijn opa, die ingenieur is. Hij maakte een blauwdruk van het schip voor Brynjar en berekende hoeveel steentjes hij precies nodig zou hebben. Zijn familie en vrienden doneerden vervolgens geld zodat hij de juiste materialen kon kopen.

Zelfvertrouwen

Brynjar verklaart dat hij vóór het project moeite had met communiceren vanwege zijn autisme, wat hem een triest en eenzaam gevoel opleverde. Omdat hij nu interviews geeft over zijn prestatie, geeft hem dat een hoop zelfvertrouwen. Eerder had hij op school nog een begeleider nodig die hem bij iedere stap hielp, maar nu kan hij zelfstandig aan de studie. Zijn cijfers zijn hoger én hij heeft de kans gekregen om te reizen en allerlei fantastische mensen te ontmoeten.

Museum-waardig

De replica is zo bijzonder dat het op het moment vervoerd wordt naar de Verenigde Staten, waar het geëxposeerd zal worden in het Titanic Museum in Tennessee. Daar moet het schip wel éven voor in drie grote stukken verdeeld worden voor het weer in elkaar gezet kan worden, maar daarna zal het tot december 2019 één van de hoofdwerken van het museum zijn.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

3

Stjepan Vokic en Malena. Foto: ANP

Kroatische ooievaar vliegt 14.500 km voor de liefde

Stjepan Vokic en Malena. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

16 APR 2018

Hoe toegewijd je ook bent, liefdevoller dan deze ooievaar wordt het niet: Klepetan vliegt namelijk ieder jaar 14.500 kilometer van Zuid-Afrika naar Kroatië om met ‘zijn’ Malena te paren. Het gehandicapte wijfje werd in 1993 neergeschoten en kan niet meer vliegen. Dit meldt AFP.

Net een film

Het lijkt wel een filmplot, maar het is de realiteit: ooievaar Klepetan overwintert al zestien jaar op rij in Zuid-Afrika, maar keert telkens weer terug naar het Kroatische dorpje Brodski Varos, waar hij al 62 kleintjes met Malena heeft gekregen. Het Kroatische nieuwsmedium 24 Sata meldt dat de ooievaars inmiddels ware beroemdheden zijn geworden in het land.

Grote verantwoordelijkheid

De 71-jarige weduwenaar Stjepan Vokic adopteerde Malena in 1993. Hij vond haar in een vijver, gewond door kogels van jagers. Hij zorgt sindsdien erg goed voor haar: hij neemt haar mee uit vissen en ze kijken zelfs samen televisie. Hij voelt zich erg verantwoordelijk voor haar leven omdat hij haar destijds uit de vijver heeft gered.

Flinke reis

Klepetan, de ‘liefdespartner’ van Malena, draagt een tracking ring, waardoor Vokic erachter kwam dat de laatste winterbestemming van de mannetjesooievaar in de buurt van Kaapstad lag. Hij moest een reis van een maand afleggen naar Kroatië, waar naar schatting 1500 koppels witte ooievaars leven.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

7