Good vibes

Feyenoordfans kunnen hun geluk niet op tijdens het feest op de Coolsingel. / Jerry Lampen | ANP
Likeability of 6

Uit volle borst zingen over kampioen Feyenoord

Feyenoordfans kunnen hun geluk niet op tijdens het feest op de Coolsingel. / Jerry Lampen | ANP

Foto van 'Metro'

18 MEI 2017

Feyenoord is kampioen en iedereen mag dat roepen, maar vooral ook zingen! De liefde voor de club is bij veel artiesten groot, zo blijkt uit de grote verscheidenheid aan Feyenoordliedjes die elkaar in rap tempo opvolgen. Voor al die fans die ook deze donderdag nog even willen nagenieten zetten we vijf toppers op een rij.

De recentste

Ooit blonk hij bij Feyenoord uit als linksback, waarmee hij een transfer naar Real Madrid in de wacht sleepte. Inmiddels maakt Royston Drenthe furore als rapper. Speciaal voor zijn eerste voetballiefde besloot hij het lied Champions te maken, samen met Remy Ridotto, U-Niq en Soul Sisters. Bescheiden zijn de mannen niet. Volgens hen is het de ‘meest memorabele track uit de Rotterdamse rapscene van de laatste jaren’. Eens?

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

De verrassendste

Brigitte Kaandorp zong afgelopen week bij RTL Late Night het lied Feyenoord gaat nooit verloren. De cabaretière gaf zelf aan verrast te zijn dat ze als Haarlemse was gevraagd voor het lied. Maar als een vriend van de enige echte John de Wolf je vraagt… Juist, dan zing je ook als Brigitte Kaandorp: ‘Die schaal, je wist het van tevoren, die is voor Feyenoord’. Het lied is gemaakt op de melodie van Wim Sonnevelds Het Dorp.

De ultieme meezinger

De Rotterdamse volkszanger Henk Numeijer liet zich voor zijn ode aan Feyenoord inspireren door het nummer Que Sera, Sera van Doris Day. De 79-jarige artiest was zo zeker van de titel dat hij het nummer Feyenoord kampioen al ruim van tevoren schreef.

Hét Feyenoordgevoel

Voor De Kuip schoot zanger Paul de Munnik de clip van zijn lied Geen club als Feyenoord. In het lied wilde hij het echte Feyenoordgevoel bezingen. Hij zit in onderstaand filmpje onder meer in de auto met de Rotterdamse acteur Martin van Waardenberg en met Lee Towers, die de spelers en Het Legioen afgelopen zondag nog toezong na de kampioenswedstrijd tegen Heracles.

Artiesten in spe

De buschauffeurs van de RET laten ook horen (enigszins) te kunnen zingen. Met hun versie van Neil Diamonds Sweet Caroline halen ze geld op voor het Sophia Kinderziekenhuis. Dat de mannen plezier hebben gehad tijdens het maken van de video, blijkt wel hieronder.

En als je dan toch al deze filmpjes hebt bekeken, wil je deze vast ook nog weleens zien. Gemaakt door Feyenoord in samenwerking met M. en Het Huis van Asporaat:

Voor Metro Good vibes zijn we altijd op zoek naar positieve verhalen die ons een glimlach bezorgen. Heb jij zo’n verhaal? Mail dan naar eindredactie@metronieuws.nl of stuur ons een persoonlijk bericht via deze Facebookpagina. Misschien nemen we dan binnenkort contact met je op!

LEES OOK


lollove
user_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avataruser_5d7e78ef005113466415976d0148768e87a4aef4_avataruser_c4012f60a3a577f7806ae48d8881003236ddb2d9_avatar

Views

26

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Esmee (3) zoekt gulle gever van levensgrote panda

Esmee (3) zoekt gulle gever van levensgrote panda

Foto: Facebook / NS

Foto van 'E.Westland'

21 MAA 2018

Wie is de lieve jongen die de 3-jarige Esmee een levensgrote pandaknuffel gaf? De moeder van Esmee is op zoek naar de gulle gever en doet een oproepje op Facebook.

Esmee is helemaal gek van panda’s en slaapt er dan ook iedere avond mee. Toen ze dus op een dinsdagavond met haar oma op het station in Amersfoort liep en een jongen met een megapanda zag rondlopen, rende ze op hem af om te vragen of ze de panda even mocht aaien.

„Hij vond dat zo lief dat hij direct zijn vriendin belde en vroeg of ze het goed vond dat hij de knuffel aan Esmee gaf in plaats van aan haar. Dat mocht en Esmee was door het dolle heen”, vertelt de moeder van Esmee.

Donkerblond

De oma van Esmee heeft de jongen opgegeven in de oproeprubriek ‘De Reiziger die je Bijbleef’, in de hoop de jongen een bedankje te kunnen sturen. De jongen is donkerblond en rond de 25 jaar oud, schat de oma van Esmee. „Wat ik verder nog weet: de vriendin van deze held werkt op een kinderdagverblijf en hij pakte de trein naar Zwolle, dus hij woont misschien ergens ten noorden van Amersfoort”, staat er in de oproep.

Wie helpt Esmee in haar zoektocht naar de jongen die haar deze lieve reuzenpanda cadeau deed?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

24

Tiener helpt oude man met eten en krijgt studiebeurs

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 MAA 2018

De 18-jarige Evoni Williams werkte vele avonden in een cafetaria om haar droom, studeren aan de universiteit, werkelijkheid te maken. Ze werkte keihard, want haar ouders hebben het niet makkelijk. Maar wanneer ze tijdens haar dienst een 78-jarige man in nood helpt, wordt ze beloond met een grote verrassing.

De oudere man die langs kwam om een hapje te eten, had nogal moeite met het snijden van zijn eten. Zijn handen bibberde nogal en Evoni bood aan om hem te helpen. Ze sneed zijn wafel in stukjes, zodat de oudere man van zijn ontbijt kon genieten.

Laura Wolf, een observerende klant, aanschouwde het aandoenlijke tafereel. Ze maakte een foto, en deelde deze op Facebook. De foto werd al snel massaal gedeeld. Ondanks dat het voor Evoni een alledaagse actie was, kreeg ze veel lof voor haar helpende hand. Haar behulpzaamheid bleef niet onopgemerkt, want de Texas Southern University School beloonde haar met een studiebeurs van 16.000 dollar, meldt KVUE.

De 18-jarige serveerster is ontzettend blij met het gebaar, maar ze zou dit voor iedereen hebben gedaan.

LEES OOK


Views

51

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Vrouw krijgt complimenten van vreemd nummer

Foto van 'Ingelise de Vries'

10 MAA 2018

Eigenlijk was het 1 maart al complimentjesdag, maar voor Sydney kwam een lading aan complimenten ruim een week later. En ook nog niet eens van bekenden, maar van een wildvreemde familie. Haar dag werd opgevrolijkt toen ze iemands mening nodig had over haar nieuwe jurk.

Eerlijk oordeel

Het was de bedoeling dat Sydney iemand een appje zou sturen om een eerlijke mening te krijgen over de jurk die ze aan het passen was. Per abuis gingen de foto's van Sydney in haar nieuwe jurk naar heel iemand anders. In plaats van het appje te negeren of te melden dat het een verkeerd nummer was, besloot de ontvanger zijn kinderen te vragen wat ze van de jurk vonden.

'Je ziet er beeldschoon uit'

,,Volgens mij is dit bericht voor iemand anders bedoeld. Mijn vrouw is niet thuis, dus ik kon haar niet om haar mening vragen", begon het antwoord van de ontvanger. ,,Maar de kinderen en ik vinden dat je er beeldschoon uitziet in deze jurk! Je moet 'm zeker nemen." Het bericht werd aangevuld met een foto van de kinderen die hun duim opsteken.

De vriendelijke man is Tony Wood, vader van drie kinderen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

19

Likeability of 5

Collega's werken 3000 uur extra voor vader ziek kind

Andreas Graf en zijn zieke zoontje. / Foto: Unilad

Foto van 'Daisy Heyer'

8 MAA 2018

Velen van ons zullen vast wel een keertje in hun leven een beetje geld gedoneerd hebben aan een goed doel. Vijf euro daar, tientje zus en misschien wel een vaste storting per maand. Maar wat weinig mensen gevraagd wordt te geven is iets dat velen nog veel waardevoller vinden: hun tijd.

De collega's van de 36-jarige Andreas Graf uit het Duitse plaatsje Fronhausen begrepen echter dat dat precies was wat Graf nodig had: tijd. Ze doneerden met zijn allen meer dan 3000 uur aan overuren, zodat Graf voor zijn zieke zoontje, die vecht tegen leukemie, kan zorgen.

Baan verliezen

Het verhaal blijkt tragisch: de moeder van het jongetje overlijdt aan een hartziekte, net voordat het jochie met leukemie terug zou keren naar zijn familie in Fronhausen. Graf moest zijn werk compleet neerleggen om de volledige zorg van zijn zoontje op zich te nemen. Al snel maakte Graf zich dan ook druk over of hij zijn baan zou verliezen bij het ontwerpbureau waar hij werkt.

Zijn HR-manager Pia Meier ontdekte de zorgen van Graf en besloot om hulp te zoeken en een beroep te doen op de collega's van Graf, met de vraag of zij hun overuren wilden schenken. Zoiets gebeurde eerder ook al bij de Duitse Jens Rösener.

Het bleek een schot in de roos van Meier: alle 650 werknemers waren bereid hun overuren te doneren, inclusief werknemers die hem nog nooit in hun leven ontmoet hadden. In totaal waren die uren goed voor 3264,5 uur wat Graf aan betaald verlof mag gebruiken.

Zonder steun

,,Zonder deze enorme steun zou ik al lang zonder baan hebben gezeten", aldus Graf. Ook Meier was overrompeld door de enorme positieve respons. ,,Er was geen enkel persoon die niet gedoneerd heeft."

Zijn zoontje, Julius, is eind februari 5 jaar oud geworden en voelt zich goed genoeg om zijn tijd na chemotherapie thuis te spenderen. Hij hoopt binnenkort terug te gaan naar de kleuterschool.

In totaal kon Graf langer dan een jaar vrij nemen om tijd met zijn zoon te spenderen en op hem te letten. Hij is zijn werkgever en al zijn collega's daarom eeuwig dankbaar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


like
user_a54d5da4c913b0f0f85208ab110ca22c5a4638ed_avatar

Views

11

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Hond teruggebracht naar asiel: 'ze is te lief'

Hond teruggebracht naar asiel: 'ze is te lief'

Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

8 MAA 2018

Een hond die tot haar vreugde het asiel mocht verlaten, is weer teruggebracht door haar baasje. Reden? „Ze is veel te lief.”

Hond Helena kwam vorig jaar terecht in het asiel Fulton County Animal Services in Georgia, Amerika. Het 4-jarige beestje was op dat moment hartstikke mager, maar wist door de goede verzorging van de asielmedewerkers weer helemaal zichzelf te worden.

Helena hoefde niet heel lang te blijven in Fulton County, ze kreeg in oktober namelijk een nieuw baasje. Tot grote verbazing van de medewerkers van het dierenasiel stond de man in kwestie een tijdje later weer met Helena op de stoep.

Te lief

Hij was namelijk meer op zoek naar een huisdier dat als waakhond kon dienen, aldus Karen Hirsch van LifeLine Animal Project. Helena wilde alleen maar knuffelen en was geen geschikte hond voor deze baas.

Het asiel ging snel op zoek naar een nieuw onderkomen voor Helena. Dat lukte gelukkig al snel. „Helena heeft een thuis gevonden bij mensen die net zo lief zijn als zij.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Pinguïns vinden een camera en maken een selfie

Beste selfie ooit?

Foto van 'D. van Aken'

8 MAA 2018

Snel stiekem een selfie maken met de onbeheerde smartphone of camera van een vriend. Het klinkt heel menselijk, maar dat is het absoluut niet als we deze beelden gemaakt op Antarctica zien.

Nieuwsgierig

Eddie Gault bezocht een kolonie van keizerspinguïns op Antarctica vlakbij de Australische onderzoeksbasis Mawson toen hij even zijn draaiende camera op het ijs legde. Twee pinguïns konden hun nieuwsgierigheid niet in bedwang houden en grepen het apparaat.

In de video, geschoten dus door de pinguïns, zien we de diertjes eerst poseren voor een selfie. Althans zo lijkt het. Eén van de beestjes is zo nieuwsgierig dat hij recht in de camera kijkt en met zijn snaveltje bijna de lens aanraakt.

Na het maken van een geslaagde selfie, rechten de pinguïns hun rug en lijken ze een overwinningsdansje te doen. Even vieren dat de selfie geslaagd is.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

7