En de langste kat ter wereld is...

19 mei 2017 om 07:00 door Metro
En de langste kat ter wereld is...
Nee, zij halen het wereldrecord niet. Welke kat wel? Dat zie je hieronder! / Colourbox

Kat Omar is wereldnieuws. Het Australische dier staat namelijk op het punt om een Guinness World Record te vestigen als langste kat ter wereld. Met zijn 1.20 meter stoot de 14 kilo wegende Omar de huidige recordhouder Ludo van de troon.

Er zijn al mensen onderweg om de maine coon op te meten, twitteraars vallen massaal voor Omar en maar liefst 30.000 fans volgen de kat inmiddels op Instagram. Alle reden voor Metro om een ode te brengen aan deze wereldkat.

Allereerst met wat prachtige plaatjes van Omars eigen Instagramaccount:

 
 
 

 

Op YouTube kun je via wereldwijde mediareportages ook volop genieten van Omar. Twee voorbeelden:

 
 

Twitteraars raken ondertussen niet uitgesproken over de bijzondere verschijning:

 
 
 
 

Benieuwd hoe Omar zo groot is geworden? Zeker weten doen we het niet, maar het is wel opvallend dat de kat rauw kangoeroevlees eet...

Voor Metro Good vibes zijn we altijd op zoek naar positieve verhalen die ons een glimlach bezorgen. Heb jij zo’n verhaal? Mail dan naar eindredactie@metronieuws.nl of stuur ons een persoonlijk bericht via deze Facebookpagina. Misschien nemen we dan binnenkort contact met je op!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!