Cheyenne (11) gaat op voor haar 19e zwemdiploma

19 mei 2017 om 12:04 door Puck Roest
Cheyenne (11) gaat op voor haar 19e zwemdiploma
Cheyenne is niet te stoppen. Ze wil alle 89 diploma's halen. Foto: Facebook/Cheyenne Hooi

Dat de 11-jarige Cheyenne Hooi uit Alkmaar van zwemmen houdt, is inmiddels wel duidelijk. Binnenkort zwemt ze af voor haar negentiende (!) zwemdiploma. En ze is nog lang niet klaar.

Alleen een A- en B-diploma was niet voldoende voor Cheyenne, ze wilde meer. Daarom gaat ze binnenkort op voor haar negentiende diploma. „Het wordt heel zwaar, omdat ik onder water moet en met gewichten moet zwemmen”, legt Cheyenne uit aan NH.

Al op haar zesde liet Cheyenne weten graag te willen zwemmen. „Cheyenne wilde heel graag zwemmen met dolfijnen. Daarvoor moet je minimaal zwemdiploma's A, B en C hebben. Ze heeft ze binnen een jaar gehaald. Maar ze is doorgegaan, omdat haar opa vier diploma's heeft en haar badmeester vijftien”, aldus moeder Ramona. Maar binnenkort haalt ze hen dus gewoon in.

89 diploma's

Ze is van plan alle 89 diploma's in de wacht te slepen, want op het gebied van zwemmen kun je volgens Cheyenne altijd meer leren. „Je kunt heel snel zwemmen, reddingszwemmen en met gewichten zwemmen, dus iedere keer kun je een stapje hoger”, aldus de waterrat.

Ondanks dat Cheyenne dus al bijna twintig diploma's op zak heeft, vindt moeder Ramona het afzwemmen altijd nog spannend. „Moeders is altijd zenuwachtiger dan dochterlief, maar ik geniet er ook van”, legt ze uit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!