Shazney Redan
Shazney Redan Geld & carrière 22 dec 2020 / 21:47 uur

Dit stellen Nederlanders massaal uit en hier besparen we het liefst op

Het jaar is bijna voorbij. Maar waar hebben we dit jaar op bespaard? Uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat ruim een vijfde van de Nederlanders zich sinds de komst van Covid-19 zorgen maakt om zijn of haar financiën. De vraag: ‘Kan dit ook goedkoper?’, is iets wat vaak in onze gedachten opkomt.

Het blijkt dat Nederlanders het liefst geld besparen op vaste lasten, zoals: verzekeringen, energiekosten, abonnementen en de boodschappen.

Extra euro’s in je zakken

Maar liefst driekwart van de Nederlanders wordt blij van besparen op zijn of haar vaste lasten. Denk hierbij aan energiekosten, abonnementen en verzekering. Ruim een vijfde van de ondervraagden probeert hier sinds het begin van de coronacrisis meer op te besparen.

De top 5 waar Nederlanders op willen besparen:

1. Energiekosten (55 procent)
2. Abonnementen (51 procent)
3. Boodschappen (49 procent)
4. Kleding (38 procent)
5. Verzekeringspremie (35 procent)

 

Van uitstel komt afstel

Hoewel we in Nederland graag geld besparen, blijkt toch dat we goed zijn in het uitstellen van dit soort administratieve klussen. En dat uitstellen geldt niet alleen voor administratieve taakjes. Meer dan de helft van de ondervraagden schuift weleens huishoudelijke taken voor zich uit. Denk hierbij aan een grondige schoonmaak of het wegdoen van oude spullen.

Dit is de top 5 van klusjes die Nederlanders uitstellen:

1. Oude spullen of kleding wegdoen (54 procent)
2. Huis grondig schoonmaken (53 procent)
3. Auto schoonmaken (49 procent)
4. Foto’s uitprinten of een fotoalbum maken (47 procent)
5. Overstappen van verzekeraar (29 procent)

Overstappen is een tijdrovende klus, of toch niet?

De reden dat we zo vaak uitstellen is omdat het toch ‘oh zoveel tijd kost’, blijkt uit het onderzoek. Zo’n 35 procent van de Nederlanders denkt dat overstappen van verzekeraar een tijdrovende klus is. Vooral vrouwen denken vaker dan mannen dat overstappen niet zo 1, 2, 3 kan gebeuren. Toch kan dit tegenwoordig gemakkelijk online. En het einde van het jaar is hier een geschikt moment voor.

Lees ook: Groeiend aantal Nederlanders heeft geldproblemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit stellen Nederlanders massaal uit en hier besparen we het liefst op
Sluiten