Metro
Metro Geld & carrière 22 aug 2020 / 09:55 uur

1600 euro verdienen door te niksen: hogeschool zoekt deelnemers

Niksend rijk worden? Dat kan aan de Hogeschool voor de Kunsten in Hamburg. Wie kans wil maken mag zelf aangeven wat hij níét wil doen en voor hoe lang.

De hogeschool stelt drie beurzen beschikbaar voor drie mensen die de jury ervan kunnen overtuigen dat zij goed kunnen niksen. Vergoeding: 1600 euro.

Niks zeggen

Aanvragers moeten onder meer aangeven wat ze precies niet willen doen en hoelang ze het niet van plan zijn. „Het kan een manager zijn die besluit niets te zeggen voor een vergadering, maar ook iemand die een maand niet met de auto naar zijn werk wil rijden”, legt Friedrich von Borries uit aan Duitse media.

Het project is onderdeel van de tentoonstelling ‘School of Consequences’. Die draait onder meer om de vraag: ‘Wat kan ik weglaten zodat mijn leven geen negatieve gevolgen heeft voor het leven van anderen?’ Von Borries: „We willen focussen op actief nietsdoen, en dat zal nog lastiger zijn dan je denkt, zeker als je gaat proberen een week lang niet te bewegen én niets te denken.”

1600 euro verdienen door te niksen: hogeschool zoekt deelnemers
Uit alle sollicitanten beslist een jury welke drie personen de beurs krijgen. Foto: Getty Images

Volhouden

Hoe lang de deelnemer niets gaat doen, mogen ze zelf bepalen. „Stel dat je niet gaat slapen, dat houd je maar een paar dagen vol”, zegt Von Borries. „Maar als je je voorneemt om niet te gaan winkelen, dan kun je dat wel wat langer volhouden.”

Heb jij een idee waar jij goed in zou zijn? Aanmelden kan tot en met 15 september. Bij de opening van de tentoonstelling op 5 november worden de niksers bekend gemaakt, zo valt te lezen in de aankondiging.

Lees ook: Waarom je voor je gezondheid en je carrière het best al je vakantiedagen kan opnemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1600 euro verdienen door te niksen: hogeschool zoekt deelnemers
Sluiten