Rosan de Vos
Rosan de Vos Geld & Carrière 17 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze drie werkgevers zijn ‘echte bazen’

Kijk tegen je baas op, verafschuw je baas of koester je baas met heel je hart. Het liefst doen we natuurlijk het laatste. Gezien het vandaag ‘dag van de baas’ is, sprak metro met mensen die zo’n toffe werkgever hebben, dat het werk altijd een feestje is.

Werken aan het zwembad

Jessie Swinkels (28) werkt bij consultancy-organisatie Qhuba en spreekt vol lof over haar baas Wouter Hasekamp (50). „Hij geeft ons allemaal de ruimte en vrijheid om onszelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak”, vertelt ze. „Dankzij zijn flexibele instelling rondom de tijden en locatie waar je wilt werken, zijn we allemaal in staat om nog een opleiding te volgen.”

Hasekamp heeft het volste vertrouwen in zijn werknemers. „Een collega van ons wilde verhuizen binnen Utrecht, maar dat was niet te betalen. Toen er een woning vrijkwam met een aparte kantoorruimte, besloot hij deze aparte ruimte te huren, waardoor mijn collega voor een normale prijs kon wonen", vertelt Swinkels.

Maar dat is nog niet alles. Swinkels werkte afgelopen zomer met haar collega’s in het huis van haar baas, terwijl hij op vakantie was. „We werkten er heerlijk aan het zwembad!”

Deze drie werkgevers zijn 'echte bazen'
Werken aan het zwembad. Foto: Qhuba

AED’s

„Vanwege het 10-jarig jubileum van ons bedrijf, ging mijn directeur op zoek naar een passend cadeau”, vertelt Elsa Wanders (38), die werkzaam is voor het bedrijf Dufor.

Nadat Wanders samen met haar collega’s een AED-cursus had gedaan, kwam haar directeur Arjen van Kempen tot ingeving. Hij besloot alle medewerkers (40 totaal) een AED-apparaat cadeau te doen. „Zo’n apparaat kan echt verschil maken", vertelt Wanders. „We hadden er al eentje hangen, maar mijn directeur vond dat ze op meer plekken beschikbaar moesten zijn."

Iedereen mocht zelf bepalen waar ze het AED-apparaat ophingen: thuis, bij vrienden, familie of bijvoorbeeld bij de sportvereniging. „Ikzelf heb hem aan mijn vader gegeven", vervolgt Wanders. „Hij is hartpatiënt."

Deze drie werkgevers zijn 'echte bazen'
Iedere werknemer kreeg een AED. Foto: Dufor

Koekbezorger

Bart (39) heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en was op zoek naar een nieuwe betaalde parttime functie. Gezien hij altijd kind aan huis was bij de Koekfabriek en hen om de haverklap een vrijwillige helpende hand aanbood, ontstond het idee om een nieuwe baan voor Bart te creëren.

En dat is gelukt: Bart bezorgt momenteel koek in de omgeving, met een bestelbusje. Hij krijgt wat hulp, maar de Koekfabriek heeft er alle vertrouwen in dat hij kan doorgroeien naar een volledig zelfstandige functie.

Deze drie werkgevers zijn 'echte bazen'
Bart. Foto: De Koekfabriek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze drie werkgevers zijn ‘echte bazen’
Sluiten