Redactie Metro
Redactie Metro Geld & Carrière 13 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

De 10 grootste kantoorvijanden voor linkshandigen

We kunnen er niet omheen; de maatschappij is ingericht voor rechtshandigen en dit is tijdens je werk niet anders. Dit leidt voor linkshandigen vaak tot onhandige en vervelende situaties.

En dit is mild uitgedrukt: onderzoekers concludeerden in 2011 dat er wereldwijd per jaar 2500 linkshandigen om het leven komen omdat zij gereedschappen en spullen gebruiken die bedoeld zijn voor rechtshandigen. Nou is het zo dat je als linkshandige op een gemiddeld kantoor in levensgevaar bent maar ook hier zijn een aantal grote vijanden.

Comfortabel! Voor je rechterhand dan. ©ANP

1. Computermuis

Veel bedrijven hebben van die fijn ergonomische muizen die helemaal zijn gevormd naar jouw hand. Je rechterhand welteverstaan…

Happy Season 3 GIF by The Simpsons - Find & Share on GIPHY

2. Ringband

De uitvinder van de ringbandmap was een sadist die het leven van de linkshandige graag zo hels mogelijk wilde maken. Rechterpagina linksboven, begin maar met schrijven. Sterkte.

Meten is weten… ©ANP

3. Meetlint

Meten is weten, en hiervoor is het meetlint uitgevonden. Het probleem van een meetlint is echter dat je de cijfers voor een linkshandige altijd op de kop staan.

Neptunepirate GIF - Find & Share on GIPHY

4. Schaar

Als kleuter kon je op de basisschool een knipdiploma halen als je in staat was om een mooi en recht te knippen. Een linkshandige volwassene met een normale schaar zakt hier meedogenloos hard voor.

Een mok voor linkshandigen ©Leftyslefthanded

5. Koffiemok

Ken je die kantoormokken met een ludieke spreuk of een toffe afbeelding erop? Als een linkshandige die gebruikt dan kan alleen hijzelf hiervan genieten. Het oor van de mok zit namelijk aan de rechterzijde.

6. Pen

In de meeste talen wordt er van links naar rechts geschreven en inkt moet even drogen nadat het op papier komt. Hier ontstaat een probleem. Drogen gaat lastig als er direct een hand overheen gaat. Resultaat: vieze handen en een grote kliederboel op het papier.

7. Potlood

Geen zin in inkt aan je handen? Probeer dan een potlood. Het grafiet geef namelijk totaal niet af en zorgt absoluut niet voor problemen als je van links naar rechts schrijft.

Nooit meer te slappe of te sterke koffie met deze maatbeker ©Leftyslefthanded

8. Maatbeker

Moet de koffieautomaat bijgevuld worden? Dan heeft de linkshandige een probleem. Meestal moet er met een maatbeker een bepaalde hoeveelheid koffie in een filter gestopt worden. Aan de cijfertjes kan je aflezen of je de juiste hoeveelheid hebt, als je rechtshandig bent althans.

Break No GIF by Adult Swim Games - Find & Share on GIPHY

9. Hoekbureau

Het voordeel van deze bureau’s is dat je met iets minder ruimte toch een volwaardige werkplek hebt. De hoek buigt echter naar rechts, zodat een linkshandige helemaal niks met deze extra ruimte kan doen.

Een stockphoto van vier mensen die waarschijnlijk niet echt collega's zijn ©Unsplash

10. Collega’s

Omdat de mensheid voor 90 procent uit rechtshandigen bestaat, ben jij een bijzonder geval waar collega’s in vaak niet aan gewend zijn. Wil je een pen vangen? Zij richten op je rechterarm. Mis. Potje armpjedrukken? Ja, met rechts dus. Kansloos.

En dit is nog maar het begin. Als zij erachter komen dat je linkshandig bent, bereid je dan maar voor op een vragenvuur. Dit zijn in de regel vragen die je al 80 miljard keer beantwoordt hebt. ‘Nee, ik ben niet creatief’ en ‘Ja, het kan soms best lastig zijn.’

Hema_kantoorvijanden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.