Rosan de Vos
Rosan de Vos Geld & Carrière 28 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrienden zijn met collega’s maakt gelukkig

Iedere morgen opstaan met de gedachte: ‘Pff, weer een hele dag met die saaie collega’s doorbrengen’, is geen fijn idee. Een hechte vriendschap op het werk is volgens de meerderheid van de Belgen dan ook ontzettend belangrijk: je zit immers veertig uur per week met deze mensen opgescheept.

Dat blijkt uit een enquête van rekruteringsspecialist Hays. Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de respondenten veel waarde hecht aan vriendschap op het werk, 31 procent vindt het minder belangrijk en slechts vier procent hecht helemaal geen waarde aan vriendschappen op de werkvloer.

Gelukkiger

Als werkgever zijnde is het dus geen slecht idee om af en toe eens een (gezellige) VrijMiBo te organiseren of te investeren in een personeelsuitje. Medewerkers die een goede relatie hebben met elkaar zijn namelijk gelukkiger, zoeken minder snel naar een andere baan en hebben meer motivatie, aldus HLN.

Met een stel gezellige collega’s om je heen, heb je als werknemer ook minder twijfels of je wel of niet in het team past. Hierdoor kun je je beter concentreren en ben je productiever. En ideeën en ambities delen? Dat gaat ook een stuk beter als je goed met elkaar overweg kunt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrienden zijn met collega’s maakt gelukkig
Sluiten