Sofie Smulders
Sofie Smulders Geld & carrière 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Laag- en hoogopgeleid? Niet bij uitzendbureau Timing

Uitzendbureau Timing zal voortaan niet meer spreken over ‘laagopgeleide’ en ‘hoogopgeleide’ mensen. Hiervoor in de plaats komen de termen ’praktisch opgeleid’ en ‘theoretisch opgeleid’.

„Het past goed in de propositie die wij altijd al gevoerd hebben”, zegt commercieel directeur van Timing Paul Haarhuis. „We willen immers het zogenoemde ‘doe-werk’ meer glans geven. Wij hebben veel aanpakkers aan het werk, die belangrijk werk verrichten. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn als schoonmaker, inpakker, telefoniste, heftruckchauffeur, thuiszorgmedewerker of orderpicker.”

Stigmatisering

Marianne Zwagerman blies de discussie over stigmatisering van de term laagopgeleid vorige maand nieuw leven in. „Stop met mensen lageropgeleid noemen. Ze zijn praktisch opgeleid en dat is niet slechter dan theoretisch opgeleid”, zei Zwagerman tijdens de Leadership Experience in maart.

Overigens was Zwagerman niet de eerste die liet weten niet gediend te zijn van de termen ‘laagopgeleid’ en ‘hoogopgeleid’. Het was GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld die het onderwerp vorig jaar aansneed en voorstelde ze te veranderen in respectievelijk praktisch en theoretisch.

Signaal

Timing is een relatief groot uitzendbureau en geeft met deze keuze absoluut een signaal af. Ze hopen dat andere bedrijven zullen volgen, vertelt Haarhuis. „Het wordt tijd dat ‘doe-werk’ meer waardering krijgt. Doeners zijn juist heel belangrijk. Ze zijn de ruggengraat van onze economie. Het zijn mensen die doen!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laag- en hoogopgeleid? Niet bij uitzendbureau Timing
Sluiten